Jony Ive, designerul care a creat multe dintre produsele legendare Apple, părăsește compania

Jony Ive, designerul care a creat multe dintre produsele legendare Apple, părăsește compania
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 28 iun 2019

Jony Ive, designerul care a creat multe dintre produsele legendare Apple, a anunțat că nu va mai continua să fie angajatul companiei.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Jony Ive face parte din echipa de design a Apple din 1996 și este cel care a creat designul unor produse precum iPhone, iPad, iPod și Mac. Ive a lucrat pe partea de design și la unele din produsele software ale companiei, el fiind, de exemplu, cel care a prezentat noul design din iOS 7.

Primele primele produse pe care și-a pus semnătura a fost iMac, lansat în 1998. Acesta a fost unul dintre produsele care au contribuit la revenirea în forță a Apple, după întoarcerea lui Steve Jobs la conducerea companiei.

Dincolo de produse, Ive a fost implicat și în alte proiecte Apple, precum noul campus Apple Park și magazinele companiei.

FOTO A fost prezentat primul smartphone cu cameră frontală montată sub ecran CITEȘTE ȘI FOTO A fost prezentat primul smartphone cu cameră frontală montată sub ecran

Șeful Apple, Tim Cook, a emis un comunicat de presă în care, pe lângă aprecierea față de munca depusă de Ive, se arată fericit că va continua colaborarea dintre acesta și compania pe care o conduce.

Ive își formează acum propria companie de design, prin intermediul căreia va lucra în continuare cu Apple dar și cu alți clienți. Aceasta se va numi LoveFrom.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
jony ive
apple
design