Kanye West este pe cale să cumpere rețeaua de socializare conservatoare Parler

Kanye West este pe cale să cumpere rețeaua de socializare conservatoare Parler
scris 18 oct 2022

Rapperul american Kanye West și-a anunțat intenția de a cumpăra până la sfârșitul lui 2022 rețeaua de socializare Parler, deosebit de prizată de conservatori în Statele Unite, dar și de către apropiați ai lui Donald Trump, o platformă care promovează o libertate de exprimare totală, după ce Twitter și Instagram i-au suspendat accesul lui Kanye West din cauza unor declarații antisemite, relatează AFP.

”Într-o lume în care opiniile conservatoare sunt considerate controversate, trebuie să ne asigurăm că avem dreptul de a ne exprima liber”, subliniază cel care se numește Ye, într-un comunicat publicat de Parler.

FOTO Corespondență de la Paris - Cel mai mare salon auto din Europa, dominat de mărcile franceze și de Dacia CITEȘTE ȘI FOTO Corespondență de la Paris - Cel mai mare salon auto din Europa, dominat de mărcile franceze și de Dacia

Valoarea tranzacției - care urmează să fie încheiată în al patrulea trimestru al lui 2022 - nu a fost dezvăluită, scrie News.ro.

Kanye West s-a aflat, în ultimele zile, în centrul mai multor polemici, după ce a purtat un tricou care deturnează sloganul antirasist ”Black Lives Matter” și din cauză că a publicat pe Instagram și Twitter declarații considerate antisemite.

Conturile i-au fost restrânse în urma publicării acestor mesaje, ceea ce subliniază, acuză el, o presupusă influență a comunității evreiești.

”Ye face un pas revoluționar în spațiul mediatic al libertății de exprimare și nu va mai avea niciodată de ce să se teamă că va fi retras de pe rețele de socializare”, subliniază directorul general al Parler, George Farmer.

”Încă o dată, Ye dovedește că este cu un pas înaintea versiunii presei tradiționale”, afirmă Farmer.

Rețeaua se cataloghează ea însăși drept o ”forță în lupta împotriva Big Tech, Big Government, cenzurii și cancel culture”.

11 MILIOANE DE DESCĂRCĂRI

Popularitatea Parler - lansată în 2018 - a crescut vertiginos în urma interzicerii definitive a accesului pe Twitter a lui Donald Trump, la puțin timp după luarea cu asalt a Capitoliului, la 6 ianuarie 2021, când fostul președinte american a fost acuzat de faptul că și-a incitat susținătorii la violență.

Însă Apple și Google - care au deplâns o multiplicare a amenințărilor cu violențe și a unor activități ilegale pe rețea - au retras-o rapid de pe platformele lor de descărcare.

Amazon Web Services (AWS) a decis să nu o mai găzduiască serverele sale, ceea ce a condus la o ostracizare a platformei.

Parler este acceptată din nou în App Store, din aprilie 2021, iar în Google Play Store începând din septembrie 2021.

Potrivit SensorTower, aplicația Parler a fost descărcată de 11 milioane de ori - dintre care de 141.000 în perioada aprilie 2021-ianuarie 2022.

Truth Social, rețeaua lansată de către Trump, a fost la rândul ei aprobată în Google Play Store săptămâna trecută, după ce a acceptat să-și actualizeze regulamentul cu privire la retragerea mesajelor care incită la violență.

viewscnt
Afla mai multe despre
kanye west
parler