EXCLUSIV Hornbach deschide în România un hub IT pentru toate cele 9 țări

EXCLUSIV Hornbach deschide în România un hub IT pentru toate cele 9 țări
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 11 aug 2023

Retailerul german de mate­ria­le de construcții Hornbach, cu nouă magazine pe piața locală,  deschide în România un hub care va fi implicat în realizarea de soluții IT destinate exclusiv grupului german. Decizia înființării Hornbach IT Hub este argumentată prin forța de muncă locală bine pregătită, România având un cuvânt important de spus în domeniul IT, au transmis reprezentanții Hornbach România pentru Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul Sănătății dentare. Parteneri: Corina Dent, Excedent, Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a). Parteneri: Auchan, Kaufland, Liberty Steel
25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

"Hornbach IT Hub România va deservi exclusiv grupul Hornbach, mai precis proiecte la nivel de grup. Va fi, mai concret, o extensie a departamentului de IT din Germania. Se va lucra la soluții IT exclusiv pentru toate cele 9 țări unde este grupul Hornbach prezent în acest moment. Activitatea derulată în România este o colaborare cu echipele din Germania pentru o serie de proiecte interne pe care dorim să le derulăm", au precizat reprezentanții retailerului.

În prezent, Hornbach IT Hub a început să constituie echipa de bază și se află în proces de recrutare pentru poziții de frontend, backend și fullstack developer, precum și poziții de app-developer pe diferite limbaje de programare.

"Echipa poate crește într-un ritm susținut, în funcție de proiectele care sunt în derulare. Pentru anii următori ne propunem să creștem numărul angajaților și să ne implicăm în și mai multe proiecte internaționale ale grupului Hornbach", au mai spus reprezentanții retailerului.

Administratorii Hornbach IT Hub România sunt Mihaela Chelu, director financiar Hornbach România, și Radu Mihai Oniga, Head of e-Business Hornbach România.

EXCLUSIV Grupul bulgar Eurohold nu renunță la piața asigurărilor din România, după falimentul Euroins CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Grupul bulgar Eurohold nu renunță la piața asigurărilor din România, după falimentul Euroins

Cu nouă magazine pe piața locală, Hornbach a consemnat în 2022 afaceri de 1,51 miliarde de lei (+16% față de 2021) și un profit net de 35,44 milioane de lei (-36% față de 2021).

Pe piața locală mai activează și Hornbach Imobiliare.

EXCLUSIV Operațiune după modelul FinTechOS: Acționari ai Druid transferă participații către o firmă din Olanda. Plan de a extinde compania către piața din SUA CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Operațiune după modelul FinTechOS: Acționari ai Druid transferă participații către o firmă din Olanda. Plan de a extinde compania către piața din SUA

Fondat în 1877, grupul Hornbach este un concern DIY independent, condus de o familie, sub egida Hornbach Holding AG & Co. KGaA, care este listat la Bursa de Valori din Frankfurt și reprezentată în SDAX. Cea mai mare societate afiliată, Hornbach Baumarkt AG, operează 167 de magazine de materiale de construcții și grădinărit, două magazine specializate și magazine online în nouă țări europene.

Din concern fac parte, de asemenea, Hornbach Baustoff Union, un retailer regional de materiale de construcții cu 37 de locații în sud-vestul Germaniei și în Franța, și Hornbach Immobilien AG, care dezvoltă proprietăți imobiliare cu destinație comercială pentru grup.

EXCLUSIV FOTO Antreprenori români redutabili s-au unit și au creat un vehicul de investiții, cu care au semnat prima achiziție CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Antreprenori români redutabili s-au unit și au creat un vehicul de investiții, cu care au semnat prima achiziție

În exercițiul financiar 2021/22 (data încheierii exercițiului financiar: 28 februarie 2022), Grupul Hornbach a realizat o cifră de afaceri netă de 5,9 miliarde euro, fiind astfel unul dintre cei mai mari cinci retaileri de materiale de construcții și grădinărit din Europa. Concernul are în jur de 25.000 de angajați.

Ultimele rezultate pot fi văzute AICI

viewscnt
Afla mai multe despre
hornbach
it
firma
romania
hub