Marea Britanie a coordonat un atac cibernetic împotriva ISIS

Marea Britanie a coordonat un atac cibernetic împotriva ISIS
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 apr 2018

Marea Britanie a coordonat o ofensivă cibernetică majoră asupra ISIS, conform informațiilor provenite de la Jeremy Fleming, directorul GCHQ, agenția de servicii secrete a guvernului britanic, scrie BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Operațiunea a afectat capacitatea grupării teroriste de a coordona atacuri și le-a oprit propaganda, a precizat Fleming.

Este pentru prima oară când Marea Britanie lansează o campanie militară pentru a afecta campaniile online ale unui adversar, scrie News.ro.

„Rezultatele acestei operațiuni sunt vaste. În 2017 au fost situații în care celor de la ISIS le-a fost aproape imposibil să își împrăștie ura online, să își utilizeze canalele obișnuite sau aibă încredere în propriile publicații”, a adăugat Fleming.

FOTO Guvernul aprobă renovarea stadionului Rapid pentru Campionatul European. Lucrările vor costa 26 milioane euro și vor dura 21 de luni. Cum va arăta noua arenă CITEȘTE ȘI FOTO Guvernul aprobă renovarea stadionului Rapid pentru Campionatul European. Lucrările vor costa 26 milioane euro și vor dura 21 de luni. Cum va arăta noua arenă

El a declarat că operațiunile cibernetice au perturbat activitățile online ale grupării și chiar le-au distrus echipamente și rețele.

„Această campanie demonstrează cât de orientate și eficiente pot fi ofensivele cibernetice”, a declarat Fleming.

El a criticat și Rusia pentru ceea ce a numit „un comportament cibernetic de neacceptat”.

Fleming a declarat că folosirea unei neurotoxine asupra lui Sergei și Yulia Skripal în Salisbury a fost „șocant” și demonstrează „cât de iresponsabilă poate fi Rusia”.

„Răspunsul dur al Marii Britanii și al comunității internaționale arată Kremlinului că asemenea acțiuni ilegale au consecințe și se pare că evaluarea noastră privind Rusia va fi din ce în ce mai cerută”, a susținut Fleming.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
isis
atac cibernetic