Marea Britanie lansează un software pentru blocarea conținutului jihadist

Marea Britanie lansează un software pentru blocarea conținutului jihadist
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 feb 2018

Guvernul britanic a lansat un software despre care spune că poate detecta cu acuratețe și bloca orice conținut jihadist de pe internet, scrie BBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ministrul de interne britanic, Amber Rudd, a declarat că este posibil ca softul să fie obligatoriu pentru companiile de tehnologie, scrie News.ro.

Rudd va vizita SUA unde se va întâlni cu companii de tehnologie pentru a discuta ideea, precum și alte eforturi de a stopa extremismul.

Mii de ore de conținut postat de ISIS pe internet au fost analizate de program, pentru a fi testat.

YouTube Red va fi lansat în peste 100 de țări CITEȘTE ȘI YouTube Red va fi lansat în peste 100 de țări

Guvernul a alocat 600.000 de lire sterline pentru crearea softului de către ASI Data Science, o companie de inteligență artificială din Londra.

ASI Data Science susține că softul este capabil să detecteze 94% din conținutul online publicat de ISIS, având o acuratețe de 99.995%.

Orice conținut de care softul nu este sigur, va fi marcat pentru a fi luată o decizie de către o persoană.

Scopul softului este de a ajuta companiile mici care nu au resursele necesare pentru a detecta și bloca conținutul extremist care este postat pe site-ul lor.

Softuri similare din trecut au fost criticate dur de către cei care susțin un internet „liber” pentru că, spun ei, poate fi dat jos un conținut care nu este neapărat problematic.

Jurnaliștii britanici au fost informați despre felul în care funcționează softul, însă li s-a cerut să nu divulge metodologia exactă. Pe scurt, este vorba de un algoritm care detectează caracteristicile discursurilor ISIS.

Amber Rudd a declarat că acest soft a fost făcut pentru a se demonstra că așteptările guvernului ca extremismul să fie restricționat sunt reale și justificate.

„Este un exemplu foarte convingător al faptului că poți avea informațiile necesare pentru a te asigura că acest tip de material nu ajunge online de la bun început”, a spus ea.

„Tehnologia există. Există softuri care fac exact ce ne dorim și noi. Pentru companiile mici, ar putea fi ideal", a spus Rudd.

Facebook și Google investesc masiv pentru a rezolva această problemă, dar acest soft a fost conceput pentru companiile mici care ar putea fi la un moment dat chiar obligate să îl folosească.

„Dacă va fi nevoie, vom face legile necesare. Dar rămân convinsă că cea mai bună cale pentru a schimba lucrurile și pentru a avea cele mai bune rezultate este să avem un forum, așa cum avem acum”, a spus Rudd.

Este vorba despre Forumul Global pentru Combaterea Terorismului pe Internet, care s-a lansat anul trecut și aduce la aceeași masă guverne precum cele ale SUA și Regatului Unit și firme importante ca Facebook, Google, Twitter și altele.

Cea mai mare provocare este să se afle ce zone ale internetului vor fi folosite de teroriști în viitor.

viewscnt
Afla mai multe despre
marea britanie
soft
jihadism