Marius Bostan, MCSI: Avansul tehnologic oferă, din păcate, posibilitatea utilizării tehnologiei și în sens negativ

Marius Bostan, MCSI: Avansul tehnologic oferă, din păcate, posibilitatea utilizării tehnologiei și în sens negativ
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 apr 2016

Interoperabilitatea conduce la nevoia crescută de securitate cibernetică, iar odată cu avansul tehnologic apar și posibilitățile de a folosi această tehnologie în sens negativ, a declarat, marți, ministrul Comunicațiilor și pentru Societatea Informațională, Marius Bostan, la conferința Chief Information & Innovation Office. Pentru eliminarea birocrației în România. În avantajul cetățenilor.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

"Trebuie să găsim cadrul cât mai eficient pentru a implementa. Rolul nostru este să servim cetățenii. Guvernul a început un proces de debirocratizare foarte bun. Am reușit să rezolvăm o serie de probleme sesizate de cetățeni. Îmbunătățirea continuă a guvernanței digitale ne preocupă și, în ministere, sunt grupuri de lucruri care studiază aceste probleme. Atât timp cât fuzionăm și facem interoperabilitate, nevoia de securitate cibernetică crește. Odată cu avansul tehnologic, apar și posibilitățile de a folosi această tehnologie în sens negativ. Cum putem face această balanță să funcționeze: nevoia de a ne proteja datele, proprietățile versus nevoia de a afla, de a cunoaște, de a utiliza toate avansurile tehnologice? Inițiativa noastră de a aduce cât mai repede Legea securității cibernetice creează un cadru general fără a atenta la proprietatea individuală a cetățeanului. Misiunea noastră este de a oferi un cât mai bun instrument, astfel încât acesta să nu fie folosit și în sens negativ", a spus Bostan.

Potrivit ministrului Comunicațiilor, strategia unei organizații atunci când implementează noi strategii este strâns legată de orientarea tehnologică.

"Orientarea acestei funcțiuni este strâns legată de strategia unei organizații, în general. Rolul este de implementator de strategie. Tehnologia avansează extrem de rapid, iar acel implementator de strategie trebuie să fie 'up-to-day' și un back-up de birou. Am avut șansa de a studia informatica și apoi managementul și am fost preocupat de aceste lucruri în organizațiile în care am lucrat. Sperăm să găsim un frame cât mai bun de implementare pentru a ne atinge proiectele. 'Chief Information Inovation Office' este un instrument, nu un scop în sine. Scopul în sine este al organizației", a subliniat oficialul.

Sursa: Agerpres

viewscnt
Afla mai multe despre
marius bostan
mcsi