Mark Zuckerberg ar fi știut despre practicile discutabile ale Facebook referitoare la confidențialitatea datelor

Mark Zuckerberg ar fi știut despre practicile discutabile ale Facebook referitoare la confidențialitatea datelor
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 iun 2019

Emailuri ale Facebook par să arate implicarea directorului general al companiei, Mark Zuckerberg, în discuțiile referitoare la mult-criticatele practici referitoare la confidențialitatea datelor, potrivit unor persoane apropiate situației, citate de Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC Bank, Fabrica de Consultanță.
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
12 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

Reporterii nu au văzut emailurile, ci s-au bazat numai pe informațiile furnizate de surse.

Potrivit informațiilor, comunicațiile din companie ”par să arate legătura directorului general Mark Zuckerberg cu posibile practici problematice legate de respectarea datelor private în cadrul companiei”, scrie News.ro.

FOTO Google Maps avertizează utilizatorii când șoferul de taxi se abate de la traseu CITEȘTE ȘI FOTO Google Maps avertizează utilizatorii când șoferul de taxi se abate de la traseu

Acțiunile Facebook au scăzut cu 1,8% în urma informației.

Emailurile au provocat îngrijorare în cadrul companiei că ar putea fi cel puțin o problemă de imagine publică pentru Facebook, a relatat WSJ, citând una dintre persoanele apropiate situației.

Comisia Federală pentru Comerț a investigat acuzațiile că Facebook a transferat în mod ilegal informații aparținând unor 87 de milioane de utilizatori firmei britanice de consultanță politică  Cambridge Analytica, care n urma scandalului a fost desființată.

Comisia și Departamentul de Justiție, care pun în aplicare legile antitrust din Statele Unite, se îndreaptă spre a investiga marile companii de tehnologie Amazon.com, Apple, Facebook și Google, divizie a Alphabet, pentru că se folosesc în mod anticoncurențial de puterea uriașă pe care o dețin pe piață.

Eforturile companiei de a încheia un acord rapid în cadrul investigației Comisiei Federale pentru Comerț se datorează parțial emailurilor respective, potrivit articolului WSJ. Publicația nu a reușit să afle ce emailuri a solicitat comisia și câte dintre ele au legătură cu Zuckerberg.

Facebook a anunțat că până acum a colaborat în totalitate în cadrul investigației și a pus la dispoziție mii de documente, emailuri și fișiere.

“Facebook și directorii săi, inclusiv Mark, au încercat să respecte toate legile existente și în niciun moment nici Mark nici un alt angajat al Facebook nu au încălcat cu bună știință obligațiile asumate de companie în cadrul ordinului dat de Comisia Federală pentru Comerț”, a afirmat un purtător de cuvânt al companiei într-un email.

Facebook a anunțat anterior că se pregătește să plătească până la 5 miliarde de dolari într-un acord cu autoritățile de reglementare.

WSJ nu a putut să stabilească dacă unul din emailurile respective a dezvăluit practici care ar fi încălcat un acord din 2012 convenit de Facebook cu Comisia Federală pentru Comerț, în vederea protejării vieții private a utilizatorilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook
mark zuckerberg