Mark Zuckerberg și-a anunțat rezoluțiile pentru noul an: va organiza dezbateri publice privind viitorul tehnologiei

Mark Zuckerberg și-a anunțat rezoluțiile pentru noul an: va organiza dezbateri publice privind viitorul tehnologiei
scris 9 ian 2019

Mark Zuckerberg, fondator și CEO al Facebook, își propune ca în acest an să organizeze public o serie de dezbateri în legătură cu viitorul tehnologiei în societate, după ce în 2018 a învățat mandarina, a alergat câteva sute de kilometri, a vizitat fiecare stat al SUA și a citit 25 de cărți.

"În fiecare an provocarea mea este să învăț ceva nou. Am construit inteligență artificială pentru casa mea, am alergat 587 de kilometri, am vizitat fiecare stat al SUA, am citit 25 de cărți și am învățat mandarina", mărturisește Mark Zuckerberg în mesajul său din acest an, publicat pe contul de Facebook, scrie News.ro

El mai spune că anul trecut s-a concentrat "aproape tot timpul pe abordarea unor probleme importante privind alegerile, discursul, intimitatea și bunăstarea oamenilor".

Facebook este o companie diferită acum decât în urmă cu câțiva ani datorită concentrării pe aceste subiecte, spune el. "Aceste probleme sunt complexe și vom continua să ne axăm pe ele în anii ce vin".

FOTO Lenovo își împrospătează seria laptopurilor de business cu ThinkPad X1 Carbon generația a 7-a și ThinkPad X1 Yoga generația a 4-a CITEȘTE ȘI FOTO Lenovo își împrospătează seria laptopurilor de business cu ThinkPad X1 Carbon generația a 7-a și ThinkPad X1 Yoga generația a 4-a

Fondatorul companiei își propune pentru anul 2019 să dezbată public probleme privind viitorul și tehnologia în societate: "Sunt atât de multe întrebări despre lumea în care trăim și locul tehnologiei în ea. Vrem ca tehnologia să fie o voce pentru oameni sau ca gardienii tradiționali să controleze care idei pot fi exprimate? Într-o lume în care multe comunități devin fragile, ce rol joacă internetul în întărirea legăturilor noastre sociale? Cum construim un internet care să ajute oamenii să se întâlnească pentru a aborda cele mai mari probleme ale lumii care necesită colaborare la scară globală?Cum construim tehnologia care creează mai multe locuri de muncă, decât construirea inteligenței artificiale pentru a automatiza lucrurile pe care oamenii le fac? Ce formă vor lua toate acestea în epoca în care telefonul inteligent a ajuns la maturitate? Și cum menținem ritmul progesului științific și tehnologic în toate domeniile?".

"Provocarea mea pentru 2019 va fi să găzduiesc o serie de dezbateri publice despre viitorul tehnologiei în societate - oportunități, provocări, speranțe și anxietăți. La fiecare câteva săptămâni voi vorbi cu lideri, experți și oameni ai comunității noastre din diferite domenii și voi încerca diferite formate pentru a le face cât mai interesante. Acestea vor fi toate publice, fie pe contul meu de Facebook sau pe paginile de Instagram, fie pe alte rețele media". 

viewscnt
Afla mai multe despre
mark zuckerberg
facebook