Mark Zuckerberg va fi audiat astăzi în Parlamentul European, în scandalul Cambridge Analytica

Mark Zuckerberg va fi audiat astăzi în Parlamentul European, în scandalul Cambridge Analytica
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 mai 2018

Mark Zuckerberg va fi audiat marți în Parlamentul European, unde va răspunde întrebărilor privind sustragerea datelor a peste 87 de milioane de utilizatori de către Cambridge Analytica. Audierea cofondatorului Facebook va fi transmisă în direct.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Audierea lui Mark Zuckerberg în Parlamentul European va avea loc în intervalul orar 16.15 GMT - 17.30 GMT (19.15 - 20.30 ora României), scrie News.ro.

Inițial, această întâlnire ar fi trebuit să aibă loc în spatele ușilor închise, dar majoritatea liderilor din Parlamentul European au fost de acord să ceară președintelui PE, Antonio Tajani, ca audierea lui Mark Zuckerberg să fie transmisă live.

EXCLUSIV Neogen a preluat 20% din Frisbo. Compania, evaluată la 3 milioane de euro (incluzând investiția), dublu față de tranzacția realizată anul trecut CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Neogen a preluat 20% din Frisbo. Compania, evaluată la 3 milioane de euro (incluzând investiția), dublu față de tranzacția realizată anul trecut

"Am discutat personal cu domnul Zuckerberg despre posibilitatea transmiterii live prin streaming a audierii sale. Sunt bucuros să anunț că el a acceptat această solicitare. Aceasta este o veste minunată pentru cetățenii europeni”, anunța Antonio Tajani pe Twitter.

Tajani l-a invitat pe Zuckerberg la această audiere, spunând că cei 2,7 de milioane de cetățeni europeni care au fost afectați în urma scandalului Cambridge Analytica merită o explicație completă.

Această audiere va avea loc în contextul în care Uniunea Europeană va introduce noi reguli de protecție de datelor, în această lună, reguli pe care Facebook a spus că le va respecta.

Facebook a recunoscut, la începutul acestei luni, că datele a până la 87 de milioane de utilizatori ai platformei de socializare ar fi putut fi obținute de compania Cambridge Analytica, care a lucrat pentru președintele american Donald Trump în timpul campaniei sale electorale din anul 2016.

Regulamentul general de protecție a datelor în Uniunea Europeană (EU's General Data Protection Regulation - GDPR), care va intra în vigoare pe 25 mai, are scopul de a le oferi utilizatorilor mai mult control asupra modului în care datele lor personale sunt stocate și folosite online. Firmele care vor încălca regulamentul vor fi sancționate cu amenzi considerabile.

Zuckerberg, care s-a scuzat de mai multe ori pentru scurgerea de informații în acest caz, a spus în aprilie, în fața Congresului SUA, că regulamentul UE mai strict ar putea servi drept un model puternic la nivel global.

În aceeași zi, Antonio Tajani va avea o întâlnire privată cu Mark Zuckerberg, potrivit declarației unui purtător de cuvânt al președintelui Parlamentului European, pentru AFP.

viewscnt
Afla mai multe despre
mark zuckerberg
facebook
cambridge analytica