Merkel anunță că deține ”probe” ale unor tentative ”scandaloase” de atacuri cibernetice ruse împotriva sa

Merkel anunță că deține ”probe” ale unor tentative ”scandaloase” de atacuri cibernetice ruse împotriva sa
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2020

Angela Merkel a anunțat miercuri că deține ”probe” ale unor tentative ”scandaloase” de atacuri informatice care au vizat Cancelaria germană, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

”Pot să spun onest că acest lucru îmi face rău. În fiecare zi încerc să am cele mai bune relații cu Rusia, iar pe de altă parte există probe atât de tangibile că forțele ruse fac acest lucru”, a declarat cancelarul în fața deputaților reuniți în Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului, scrie News.ro

Merkel se referă la un atac cibernetic care a vizat în 2015 atât Camera Deputaților, cât și serivciile sale.

EXCLUSIV Regulile pentru turiști în Turcia: tot all inclusive, dar trebuie să stea doar la mese și să aștepte ospătarii. Acces în camere cu telefonul mobil, după ce vor fi testați de COVID CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Regulile pentru turiști în Turcia: tot all inclusive, dar trebuie să stea doar la mese și să aștepte ospătarii. Acces în camere cu telefonul mobil, după ce vor fi testați de COVID

Hackerii au sustras în paralel cu acest atac cibernetic, potrivit presei germane, date personale de pe un serviciu de mesagerie al cancelarului.

Angela Merkel a anunțat  că un suspect a fost identificat de către anchetatori în acest dosar.

”Ne rezervăm în continuare dreptul de a lua măsuri, inclusiv împotriva Rusiei”, a amenințat Merkel, care a denunțat un avct ”scandalos”.

”O întreagă strategie este aplicată” de către Rusia, inclusiv ”deformarea faptelor”, a continuat cancelarul.

În acest context, ”bineînțeles că nu este ușor” să continue să încerce să construiască o relație mai bună cu Moscova, a subliniat ea.

Cancelarul a evocat, de asemena, asasinarea la berlin, în 2019, a unui georgian de origine cecenă, în care sunt amestecate, dau asigurări mai pulte publicații de investigație, serviciile ruse.

Acest asasinat a declanșat o criză diplomatică între Germania și Rusia.

Doi membri ai Ambasadei Rusiei, cărora Guvernul german le-a reproșat că nu cooperau în anchetă, au fost expulzați din Germania la 4 decembrie 2019.

Presupusul asasin a fost arestat imediat după asasinat, însă, a avertizat Merkel, ”încercăm în continuare să găsim” eventuali complici.

viewscnt
Afla mai multe despre
atac cibernetic
merkel