Meta lucrează la un model lingvistic care să concureze cu GPT-4

Meta lucrează la un model lingvistic care să concureze cu GPT-4
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 sep 2023

Meta dezvoltă în prezent un nou model lingvistic, care se vrea a fi cel mai performant al companiei de până acum și cel puțin la fel de performant precum GPT-4 al OpenAI.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Compania americană Meta dezvoltă un nou model lingvistic, care, conform surselor citate de The Wall Street Journal, va fi lansat în 2024, fiind una din prioritățile actuale ale lui Mark Zuckerberg.

Viitorul model lingvistic ar urma să fie cel puțin la fel de performant precum GPT-4 și de mai multe ori mai puternic decât prezentul efort al companiei, numit Llama 2.

WhatsApp lucrează la interoperabilitatea cu alte aplicații CITEȘTE ȘI WhatsApp lucrează la interoperabilitatea cu alte aplicații

Compania a început deja să construiască centrele de date necesare pentru antrenarea viitorul model lingvistic.

În acest scop, au fost cumpărate un mare număr de plăci video Nvidia H100. Meta a ținut neapărat să-și dezvolte propria structură, pentru a nu mai depinde soluțiile cloud furnizate de Microsoft.

Spre deosebire de concurenții săi, printre care se numără OpenAI, Google și Microsoft, Meta va continua să lanseze modele lingvistice sub licență open-source, care să fie adoptate rapid de oamenii de știință și dezvoltatori.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
model lingvistic
ai