Meta, proprietara Facebook, susține că a luat și va lua măsuri pentru a combate dezinformarea propagate de guvernul rus

Meta, proprietara Facebook, susține că a luat și va lua măsuri pentru a combate dezinformarea propagate de guvernul rus
scris 8 apr 2022

Meta, proprietara Facebook, a eliminat campanii de hacking, rețele de influență și operațiuni de înșelătorie, în contextual războiului din Ucraina, potrivit unui raport publicat joi de compania de social media, care a spus, de asemenea, că analizează pașii suplimentari pentru a aborda dezinformarea din partea paginilor guvernului rus, transmite Reuters.

”Ne revizuim în mod constant politicile în funcție de evoluția situației de pe teren și acum revizuim în mod activ pașii suplimentari pentru a aborda dezinformarea și falsurile care vin de pe paginile guvernului rus”, a declarat președintele pentru afaceri globale al Meta, Nick Clegg, la o discuție telefonică cu reporterii, scrie News.ro.

EXCLUSIV Un antreprenor în serie din Suedia, co-fondatorul rețelei de distribuție Volvo în România, „guru“ IT, vinde teren în București, fosta bază de autocamioane CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Un antreprenor în serie din Suedia, co-fondatorul rețelei de distribuție Volvo în România, „guru“ IT, vinde teren în București, fosta bază de autocamioane

Rusia s-a luptat cu marile companii de tehnologie pentru a controla fluxurile de informații online după invadarea Ucrainei din 24 februarie, pe care Moscova o numește ”operație militară specială”.

Moscova a interzis Facebook și Instagram și a obstrucționat Twitter prin încetinirea serviciului.

Twitter a declarat săptămâna aceasta că nu va amplifica și nu va recomanda utilizatorilor conturi guvernamentale rusești.

În primul său raport trimestrial referitor la pericole, Meta a spus că actori cu legături cu guvernele din Rusia și Belarus s-au implicat în spionaj cibernetic și operațiuni de influență online ascunse, inclusiv o operațiune de influență legată de KGB-ul din Belarus.

Potrivit raportului, au existat și alte încercări continue din partea rețelelor pe care le-a perturbat anterior, inclusiv eforturi suplimentare ale Ghostwriter de a sparge conturile de Facebook aparținând unor zeci de militari ucraineni.

Meta a spus în raport că a eliminat, de asemenea, o rețea de aproximativ 200 de conturi operate din Rusia care se coordonau pentru a raporta în mod fals oamenii, mai ales în Ucraina și Rusia, pentru încălcări precum discursul instigator la ură sau agresiunea.

Raportarea în masă a fost coordonată în primul rând într-un grup de Facebook cu tematică de gătit, care avea aproximativ 50 de membri când Meta l-a desființat în martie.

Meta a spus că a eliminat, de asemenea, zeci de mii de conturi, pagini și grupuri care încercau să folosească războiul din Ucraina pentru a înșela utilizatorii și a face bani conducând oamenii către site-uri web pline de anunțuri sau de vânzări de mărfuri.

Spammeri din întreaga lume au folosit tactici cum ar fi redarea videoclipurilor de jocuri în direct sau republicarea conținutului popular, inclusiv videoclipurile altor persoane din Ucraina, pentru a pretinde că împărtășesc actualizări live din criză.

Meta a detaliat alte eliminări, inclusiv eliminarea a două operațiuni de spionaj cibernetic din Iran, o campanie de influență în Brazilia care s-a prezentat drept activiști de mediu care apără defrișările din Amazon și o rețea din Filipine care a pretins meritul pentru doborarea site-urilor de știri.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta
facebook