Microsoft a atins un nou record pe bursă. Gigantul își consolidează statutul de cea mai valoroasă companie

Microsoft a atins un nou record pe bursă. Gigantul își consolidează statutul de cea mai valoroasă companie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 20 iul 2019

Acțiunile Microsoft au atins maximul istoric după ce compania a raportat rezultat financiare peste așteptări. Gigantul și-a consolidat astfel statutul de cea mai valoroasă companie din lume, având, la finele ședinței de tranzacționare, o capitalizare bursieră de 1,05 trilioane de dolari.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Profit News TV - Maraton Fonduri Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC.
6 iunie - Profit News TV - Maraton Energie
11 iunie - Medika TV - Maraton Sănătatea Aparatului Urinar
13 iunie - Eveniment Profit.ro - Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro - Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Pe parcursul ședinței de tranzacționare, acțiunile Microsoft au urcat cu până la 3%, la un nou maxim intraday, de 140,67 dolari, și au închis ședința cu un câștig de 0,15% față de joi.

FT: O companie israeliană poate accesa datele din cloud ale utilizatorilor Apple, Google, Microsoft sau Facebook CITEȘTE ȘI FT: O companie israeliană poate accesa datele din cloud ale utilizatorilor Apple, Google, Microsoft sau Facebook

Avansul bursier a fost susținut de rezultatele financiare pozitive. Compania a raportat venituri de 33,7 miliarde de dolari aferente trimestrului încheiat pe 30 iunie (trimestrul 4 fiscal), în creștere cu 12% în ritm anual, peste prognozele din piață. Profitul pe acțiune a fost de 1,37 dolari, și acesta peste estimările analiștilor.

Veniturile din serviciile cloud au urcat cu 19%, platforma Microsoft Azure având un avans de 64% (ritmul de creștere a fost totuși mai mic decât cel raportat trimestrele anterioare..

Săptămâna trecută, Microsoft a semnat un parteneriat, care vizează furnizarea de servicii cloud, cu gigantul american din domeniul telecomunicațiilor AT&T, contract estimat la 2 miliarde de dolari.

În luna aprilie, capitalizarea Microsoft a depășit, pentru prima dată, pragul de 1.000 miliarde de dolari, gigantul din domeniul tehnologic fiind a treia companie americană care a reușit această performanță, după Apple și Amazon.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
microsoft rezultate
microsoft cloud
cloud
cea mai valoroasa
apple
amazon