Microsoft a renunțat la proiectul unui chatbot ce permitea simularea de conversații cu persoane care au murit

Microsoft a renunțat la proiectul unui chatbot ce permitea simularea de conversații cu persoane care au murit
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2021

Microsoft a decis să renunțe la proiectul unui chatbot ce simula conversații cu rude sau cu persoane decedate, recunoscând că tehnologia, deși posibilă, este mult prea "perturbatoare", a informat miercuri postul CNN citat de EFE.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Ideea unui chatbot pentru a vorbi "cu entități prezente sau trecute, precum prieteni, rude, cunoscuți, cu celebrități sau cu personaje istorice sau de ficțiune", a fost prezentată de Microsoft la Oficiul SUA pentru Brevete și Mărci Înregistrat, scrie Agerpres.

Venituri în creștere pentru Facebook, susținute de creșterea cheltuielilor pentru publicitate de către companii CITEȘTE ȘI Venituri în creștere pentru Facebook, susținute de creșterea cheltuielilor pentru publicitate de către companii

Totuși, Tim O'Brien, administrator general la Microsoft pentru programe de Inteligență Artificială (IA), a asigurat pe Twitter că nu există planuri pentru a continua dezvoltarea acestei idei, pe care a considerat-o "perturbatoare".

Ideea patentată miza pe colectarea datelor împărtășite pe internet și rețele de socializare pentru a antrena un interlocutor bazat pe învățarea automată.

Acest interlocutor artificial ar fi simulat o conversație reală cu persoana decedată, inclusiv cu dovezi ale personalității sale.

Tehnologia avea ca obiectiv simularea caracteristicilor individului reprezentat cu propriul "stil, ton, voce, dicție, intenție, lungimea dialogului, complexitate sau subiecte consistente".

Pentru a face cât mai real robotul care dialoghează, algoritmul folosit ia în calcul atributele, interesele, opiniile, datele demografice, de gen sau profesia.

Chatbotul ar putea utiliza și recunoașterea facială și a vocii, pentru a simula persoana decedată în reprezentare tridimensională.

Deși Microsoft nu dorește să dezvolte produsul, patentul demonstrează posibilitățile reale ale tehnologiei de Inteligență Artificială, însă gigantul tehnologic a precizat că în implementarea IA se va ține seama în primul rând de parametrii etici.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
chatbot