Apple a obținut venituri și profit peste așteptări în ultimul trimestru din 2020, susținute de livrările de iPhone-uri și de vânzările din China

Apple a obținut venituri și profit peste așteptări în ultimul trimestru din 2020, susținute de livrările de iPhone-uri și de vânzările din China
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2021

Apple a raportat, miercuri, vânzări și profit trimestrial care au depășit așteptările Wall Street, iPhone-urile 5G contribuind la un nou nivel record al veniturilor și la o creștere de 57% a vânzărilor în China, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Compania a lansat gama iPhone 12 cu câteva săptămâni mai târziu decât în mod normal, dar numărul mai mare al modelelor și noul look au răspuns cererii de modele actualizate, în special în China, scrie News.ro.

ULTIMA ORĂ Startup-ul românesc Morphl, care dezvoltă soluții AI pentru e-commerce, cumpărat de americanii de la Algolia, furnizori pentru Lacoste, Slack, Under Armour. Povestea companiei, prezentată la Profit TV CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ Startup-ul românesc Morphl, care dezvoltă soluții AI pentru e-commerce, cumpărat de americanii de la Algolia, furnizori pentru Lacoste, Slack, Under Armour. Povestea companiei, prezentată la Profit TV

Apple a realizat vânzări bune și în cazul computerelor Mac și al iPad-urilor, susținute de cererea din partea persoanelor care muncesc și studiază de acasă în timpul pandemiei de coronavirus.

Veniturile Apple au crescut cu 21%, la 111,44 miliarde de dolari, iar profitul pe acțiune a avansat de la 1,25 dolari pe untiate la 1,68 de dolari pe unitate.

Analiștii anticipau venituri de 103,28 miliarde de dolari și profit de 1,41 dolari pe acțiune, potrivit datelor IBES ale firmei Refinitiv.

Vânzările de iPhone-uri au fost în valoare de 65,60 de miliarde de dolari, comparativ cu estimări de 59,80 miliarde de dolari.

Apple, cea mai valoroasă companie americană listată la bursă, cu o capitalizare de 2.400 de miliarde de dolari, a avut de câștigat de pe urma pandemiei care a obligat închiderea multor magazine și i-a determinat pe consumatori să cumpere dispozitive mai performante.

Directorul general al Apple, Tim Cook, a declarat într-un interviu acordat Reuters că în prezent compania are o bază de dispozitive active de 1,65 de miliarde, față de 1,5 miliarde în urmă cu un an. Apple are o bază de iPhone-uri active de peste 1 miliard de unități, o creștere de la peste 900 de milioane în 2019, ultima oară când compania a publicat date de acest tip.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
apple