Microsoft anunță evenimentul #MakeWhatsNext, dedicat tinerelor pasionate de tehnologie

Microsoft anunță evenimentul #MakeWhatsNext, dedicat tinerelor pasionate de tehnologie
scris 19 apr 2016

Microsoft va organiza pe 21 aprilie, la Biblioteca Centrală Universitară, evenimentul #MakeWhatsNext, prin care sunt încurajate tinerele să se implice în educația informatică și în domeniile de studiu STEM (știință, tehnologie, inginerie și matematică), ca recunoaștere a decalajului prezent între sexe și a reprezentării insuficiente a femeilor în acest sector al economiei.

Potrivit raportului OCDE privind egalitatea între sexe există o nevoie semnificativă de a încuraja fetele și tinerele femei să studieze domeniile STEM. Numai în țările membre OCDE, mai puțin de 1 din 5 absolvenți IT sunt fete, ceea ce înseamnă că o parte uriașă a populației globale pierde aceste abilități esențiale și oportunități profesionale.

Un număr mai mare de femei în industrie este esențial pentru competitivitatea pe termen lung în Europa și în mod special în România, unde sectorul IT&C reprezintă 7% din PIB și este considerat un motor esențial în dezvoltarea economiei. Introducerea elementelor de bază ale informaticii în învățarea timpurie, așa cum se anticipează și prin planul cadru elaborat de Ministerul Educației, va determina preferința pentru tehnologie pe tot parcursul vieții, iar aceasta va oferi premisele creșterii numărului de tineri care vor îmbrățișa o carieră în IT, unul din obiectivele majore stabilite la nivel european.

Tehnologia face parte tot mai mult din viața fiecăruia dintre noi și statistici și previziuni dintre cele mai credibile arată că în viitor impactul acesteia va crește. De aceea este important să ne pregătim pentru acest viitor și să începem încă de pe acum să creăm oportunități. #MakeWhatsNext  este o inițiativă internațională a companiei Microsoft dedicată femeilor, în contextul în care acest important segment al populației este din păcate subreprezentat în domeniul tehnologiei peste tot în lume. Dacă le putem inspira pe fete să vadă că informatica le poate ajuta să-și urmeze visele și să facă ceea ce își doresc, sperăm că vor începe să aibă un cuvânt tot mai important de spus în domeniul tehnologiei, spre beneficiul tuturor, a declarat Kostas Loukas, General Manager Microsoft România.

Scopul educației informatice nu este neapărat acela de a-i transforma pe toți în informaticieni sau ingineri software. De fapt, Comisia Europeană a estimat că, în viitorul apropiat, 90% dintre toate locurile de muncă vor necesita un anumit nivel de abilități digitale – și acestea nu îi includ numai pe specialiștii în tehnologie, ci pe toți angajații.

Microsoft a lansat în luna martie campania globală #MakeWhatsNext iar în Europa angajamentul companiei față de acest proiect este unul foarte puternic. În primăvara aceasta, Microsoft sprijină 43 de evenimente de instruire și educație în 27 de țări din regiune, pentru peste 6.700 de fete și tinere femei. În plus, Microsoft a anunțat și un Program de patentare axat pe sprijinirea inventatoarelor în a primi suport pentru patentarea ideilor lor. 

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
#makewhatsnext