IPhone este pe primul loc în China, în pofida dificultăților de pe cea mai mare piață globală

IPhone este pe primul loc în China, în pofida dificultăților de pe cea mai mare piață globală
Profit.ro
Profit.ro
scris 25 ian 2024

iPhone de la Apple a fost anul trecut cea mai bine vândută gamă de smartphone din China, pentru prima dată, ceea ce arată reziliența surprinzătoare a companiei americane, în contextul sporirii concurenței pe cea mai mare piață globală de telefoane mobile inteligente, transmite Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În trimestrul patru și pe ansamblul anului trecut, iPhone a fost pe primul loc în topul vânzărilor pe piața chineză, potrivit datelor firmei de cercetare de piață International Data Corp (IDC). Recent, analiștii de la Jefferies au avertizat că tendința de scădere a vânzărilor de telefoane iPhone în China se agravează și este posibil ca grupul american Apple să înregistreze un nou declin al volumelor în acest an, scrie Agerpres.

xAI, abia lansată de Elon Musk, concurent al ChatGPT, a atras deja investiții de jumătate de miliard de dolari CITEȘTE ȘI xAI, abia lansată de Elon Musk, concurent al ChatGPT, a atras deja investiții de jumătate de miliard de dolari

IDC a atras atenția asupra sporirii concurenței din partea companiilor chineze, cum ar fi Huawei Technologies, dar au apreciat că reducerile de prețuri și promoțiile au sprijinit vânzările Apple.

Succesul iPhone în trimestrul patru din 2023 s-a datorat în mare măsură unui declin mai redus decât în cazul rivalilor, arată datele IDC.

Anul trecut, declinul de 2,2% al vânzărilor Apple a fost sub cel al rivalilor chinezi Honor Device și Vivo, care au raportat scăderi de peste 10%, și sub reculul de 5% al vânzărilor pe piața chineză. A fost cel mai redus număr de smartphone-uri vândute în China din ultimul deceniu, pe fondul redresării economice lente și al încrederii reduse a consumatorilor, conform IDC. De asemenea, 2023 a marcat revenirea Huawei cu gama Mate 60, care în trimestrul patru din 2023 a înregistrat un avans al vânzărilor de 36% pe piața chineză.

"Poziția Apple pe primul loc în 2023, în special pe fondul concurenței de la Huawei și al încrederii reduse a consumatorilor, marchează un imens succes. Acesta a fost obținut în urma reducerilor de prețuri și a promoțiilor pe canalele terțe, ceea ce a stimulat cererea", susține Arthur Gao, analist la IDC.

Pe plan global, Apple a reușit să pună capăt unui șir de 12 ani în care rivalul sud-coreean Samsung Electronics a fost cel mai mare vânzător de smartphone-uri din lume, în condițiile în care cota de piață a producătorului telefoanelor iPhone a urcat până la 20% în 2023. 

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
china