Microsoft încorporează un comparator de prețuri în browser-ul său

Microsoft încorporează un comparator de prețuri în browser-ul său
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 oct 2020

Edge, browser-ul web construit de Microsoft pe motorul dezvoltat de Google, primește un update important, din care se evidențiază un comparator de prețuri.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Browser-ul Chrome al celor de la Microsoft va include, în curând, un comparator de prețuri. Utilizatorii îl vor putea folosi pentru a vedea dacă un anumit produs se găsește mai ieftin pe stocul altui magazin online.

Comparatorul de prețuri va face parte din serviciul de bookmarking “Collections” și va fi afișat în bara laterală a browser-ului. Acolo, când utilizatorul se află în pagina unui produs, vor fi afișate magazine care vând același produs și prețurile la care acesta este disponibil. Magazinul cu cel mai mic preț va fi subliniat.

Google anunță noi funcții de securitate și protejare a intimității CITEȘTE ȘI Google anunță noi funcții de securitate și protejare a intimității

Comparatorul de prețuri al celor de la Microsoft este lipsit de funcții avansate, cel puțin în această primă fază. Nu se poate vedea un istoric al prețului practicat de un magazin pentru un anumit produs pentru ca utilizatorul să știe dacă nu cumva e mai bine să aștepte și lipsește posibilitatea setării alertelor în cazul scăderii prețului.

Microsoft spune că nu oprește taxe de afiliere pentru cumpărăturile făcute de utilizatori prin intermediul comparatorului său de prețuri, însă asta se poate schimba.

Comparatorul de prețuri nu este singura noutate pregătită pentru Edge. Acesta îmbunătățește suportul pentru PDF-uri și oferă acum un instrument foarte bun de realizare a capturilor de ecran, prin care utilizatorii pot salva orice zonă dintr-o pagină și chiar o pagină web întreagă.

În fine, noul update include suport pentru iOS 14 și iPadOS 14, ceea ce înseamnă că utilizatorii de iPhone și iPad îl pot configura ca browser implicit în locul Safari.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
comparator de prețuri
edge