Microsoft investește 1 miliard de dolari în OpenAI pentru dezvoltarea de tehnologii în domeniul inteligenței artificile

Microsoft investește 1 miliard de dolari în OpenAI pentru dezvoltarea de tehnologii în domeniul inteligenței artificile
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 23 iul 2019

Microsoft și OpenAI LP, companie desprinsă din organizația americană non-profit cu același nume, printre fondatorii căreia se numără și Elon Musk, au semnat un parteneriat în vederea dezvoltării de noi tehnologii în domeniul inteligenței artificiale (AI), proiect ce va beneficia de o investiție de 1 miliard de dolari din partea Microsoft.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Parteneriatul vizează accelerarea progreselor în domeniul AI și susținerea eforturilor OpenAI pentru crearea inteligenței artificiale generale (AGI) – sisteme inteligente cu un grad ridicat de autonomie și adaptabilitate, capabile să depășească performanțele umane la costuri economic rentabile.

“Crearea AGI va fi cea mai importantă dezvoltare tehnologică din istoria umanității, având potențialul de a modela traiectoria omenirii. Misiunea noastră este să ne asigurăm că tehnologia AGI aduce beneficii întregii omeniri și lucrăm cu Microsoft pentru a construi fundația de supercalcul ce va sta la baza AGI”, spune Sam Altman, directorul general al OpenAI și unul dintre cei mai de succes antreprenori din Silicon Valley.

Musk lansează un nou semnal de alarmă: Inteligența artificială este mult mai periculoasă ca armele nucleare. Nereglementarea – “nebunie” CITEȘTE ȘI Musk lansează un nou semnal de alarmă: Inteligența artificială este mult mai periculoasă ca armele nucleare. Nereglementarea – “nebunie”

Cele două companii se vor concentra pe construirea unei platforme computaționale “la o scară fără precedent” în Azure, platforma cloud a Microsoft, care va instrui și va executa modele AI avansate, potrivit unui comunicat comun.

Conform acordului, Microsoft și OpenAI vor dezvolta noi tehnologii AI de supercalcul în Azure, iar Microsoft va deveni partenerul preferat al OpenAI pentru comercializarea acestora.

OpenAI LP este o companie creată în prima parte a anului cu scopul de a distribui randamente limitate investitorilor și de a atrage noi fonduri pentru susținerea activității organizației non-profit omonime, OpenAI, lansată în 2015.

La acel moment, fondatorii organizației, printre care Sam Altman, șeful SpaceX și al Tesla, Elon Musk, cofondatorul Paypal, Peter Thiel și cofondatorul LinkedIn, Reid Hoffman, s-au angajat să finanțeze OpenAI cu 1 miliard de dolari.

OpenAI LP este controlată de consiliul director al OpenAI.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
openai
investitie
inteligenta artificiala
inteligenta artificiala generala. agi
parteneriat