UE cere companiilor care folosesc inteligența artificială să se asigure că aceasta nu este utilizată în mod ilegal

UE cere companiilor care folosesc inteligența artificială să se asigure că aceasta nu este utilizată în mod ilegal
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 apr 2019

Companiile care lucrează cu inteligență artificială trebuie să instaleze mecanisme care să asigure că aceasta nu este utilizată în mod ilegal, potrivit unor noi recomandări de etică făcute de Comisia Europeană, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Proiectele de inteligență artificială trebuie să fie transparente, să fie supravegheate uman, să dispună de algoritmi siguri și de încredere și să respecte reglementările referitoare la protecția datelor, a arătat Comisia, printre alte recomandări, scrie News.ro.

Proprietarul Steam și 5 publisheri, acuzați că au împiedicat consumatori inclusiv din România să cumpere jocuri video din alte state UE CITEȘTE ȘI Proprietarul Steam și 5 publisheri, acuzați că au împiedicat consumatori inclusiv din România să cumpere jocuri video din alte state UE

Inițiativa UE face parte din dezbaterile globale referitoare la dacă și când ar trebui companiile să pună etica înaintea intereselor de afaceri și când își pot permite autoritățile de reglementare să ia măsuri împotriva unor proiecte noi fără să riște să blocheze inovația.

”Dimensiunea etică a inteligenței artificiale nu este un lux sau ceva suplimentar. Societatea noastră poate beneficia de tehnologie numai dacă există încredere”, a afirmat într-un comunicat comisarul pentru sectorul digital, Andrus Ansip.

Inteligența artificială poate detecta frauda și riscurile de securitate și îmbunătăți asistența medicală dar poate servi și la susținerea unor practici de afaceri fără scrupule și a unor guverne autoritare.

Comisia Europeană a solicitat sprijinul a 52 de experți din mediul academic, asociații industriale și companii, între care Google, SAP, Santander și Bayer, pentru redactarea unor principii de etică.

În luna iunie, companiile și organizațiile se pot înscrie într-o fază pilot, după care experții vor analiza rezultatele, iar Comisia va decide pașii următori.

viewscnt
Afla mai multe despre
inteligejta artificiala
comisia europeana