Microsoft lansează o nouă interfață pentru Skype

Microsoft lansează o nouă interfață pentru Skype
scris 31 oct 2017

Skype pentru Windows, Mac și Linux primește o nouă interfață care aduce cu ea și o serie de funcții noi.

Cândva cea mai folosită aplicație pentru comunicarea audio pe internet, acum deținută de Microsoft, Skype trece prin cea mai radicală schimbare la nivelul interfeței, interfață care este acum disponibilă utilizatorilor de desktop-uri.

Noua interfață, disponibilă pe dispozitivele mobile încă din luna iunie, a fost aspru criticată pentru modificările radicale pe care le-a adus. Înainte de a fi lansată și pe desktop, Microsoft a făcut unele compromisuri și renunțat la câteva dintre schimbări.

Kasparov vine în premieră în România. Detalii AICI

Utilizatorii Skype pot acum să aleagă între mai multe teme care schimbă culoarea de fundal a aplicației. Conversațiile pot fi acum sortate cronologic sau în funcție de alte criterii, iar reacțiile și evenimentele ratate sunt acum grupate într-un panou dedicat special notificărilor.

Poate cel mai important aspect, însă, este suportul pentru extensii. Cu ajutorul acestora, utilizatorii pot extinde funcționalitate aplicației și, spre exemplu, pot adăuga GIF-uri animate prin intermediul serviciului Giphy sau clipuri de pe YouTube care pot fi vizionate direct în fereastra de chat.

Skype este singura aplicație cu care Microsoft poate concura cu un oarecare succes în zona de chat și social media. Însă, cu cei aproximativ 300 de milioane de utilizatori, Skype este departe de WhatsApp și Facebook Messenger ambele cotate cu aproximativ 1,3 miliarde de utilizatori la ora actuală.

viewscnt
Afla mai multe despre
skype
microsoft