Microsoft lansează Surface Pro, cu promisiunea unei autonomii de peste 13 ore

Microsoft lansează Surface Pro, cu promisiunea unei autonomii de peste 13 ore
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 23 mai 2017

În cadrul unui eveniment organizat la Shanghai, Microsoft a prezentat a cincea generație a hibridului Surface, numit acum Surface Pro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Microsoft nu a venit cu un design nou, însă oficialii companiei susțin că a cincea generație de Surface aduce aproximativ 800 de componente noi față de versiunile anterioare.

Cea mai atrăgătoare promisiune pe care Microsoft o face în ceea ce privește Surface Pro este legată de autonomie. Dacă Surface 4 țintea 9 ore, Surface Pro ridică ștacheta la 13 ore și jumătate. Chiar dacă în practică nu se va ajunge la această durată, ar trebui totuși să se simtă un progres important în acest sens.

Surface Pro trece la a șaptea și cea mai nouă generație de procesoare Intel Kaby Lake. Interesant este că versiunile care vor fi vândute cu Core m3 și Core i5 nu vor avea ventilator de răcire. Acesta se va regăsi doar pe varianta cu Core i7.

CITEȘTE ȘI ANCOM: Conexiunile 4G s-au dublat în 2016, la fel și consumul de internet mobil

Surface Pro, care este la bază un hibrid ce poate fi folosit ca laptop ori tabletă, folosește o balama care permite deschiderea până la un unghi de 165 de grade. Asta înseamnă că ecranul lui Surface Pro se poate apropia la 15 grade de suprafața plană pe care este folosit.

Surface Pen, stylus-ul pe care Microsoft îl vindea până acum împreună cu hibridul Surface, va fi comercializat separat și va costa 99 de dolari. Conform Microsoft, acesta este capabil să detecteze 4.096 de niveluri de presiune la scriere și desenare.

Pentru prima oară, Microsoft va vinde și o versiune cu suport LTE. Aceasta va costa ceva mai scump de 800 de dolari, prețul pentru care poate fi deja precomandat Surface Pro. Din 15 iunie, noul hibrid Microsoft cu Windows 10 va fi disponibil în 26 de țări.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
surface
laptop
tableta
windows 10