Microsoft le recomandă utilizatorilor să dezactiveze serviciul de printare din Windows

Microsoft le recomandă utilizatorilor să dezactiveze serviciul de printare din Windows
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 17 iul 2021

Epopeea găurilor de securitate ale serviciului de printare din Windows continuă, după ce a fost descoperită o a treia vulnerabilitate în cinci săptămâni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După ce a lansat două patch-uri de securitate pentru a rezolva două vulnerabilități ale serviciului de printare din Windows, una dintre acestea fiind numită PrintNightmare, din cauza gravității, a fost descoperită o a treia problemă în cadrul aceleiași componente a sistemului de operare.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Ca și celelalte două probleme, a treia vulnerabilitate ajută atacatorii să ruleze cod de la distanță pe sistemele compromise, ceea ce înseamnă compromiterea securității acestora.

Gigantul american lucrează la un patch pentru această a treia gaură de securitate, însă nu se știe, deocamdată, când va fi disponibil al treilea patch pe care Microsoft îl va lansa în cinci săptămâni pentru același serviciu de printare din Windows.

Între timp, singura soluție pe care Microsoft o poate recomanda utilizatorilor este oprirea și dezactivarea serviciului Print Spooler. Lista serviciilor din Windows poate fi accesată scriind services.msc în câmpul de căutare din meniul start.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Nu doar numărul mare al găurilor de securitate din ultima vreme erodează imaginea Microsoft, ci și problemele pe care aceste patch-uri le-au creat, la rândul lor. În două rânduri, deja, patch-urile pentru problemele de securitate ale serviciului de printare au dus la nefuncționarea anumitor imprimante.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
printare
imprimanta
windows