Windows 365 va fi un serviciu costisitor pentru companii

Windows 365 va fi un serviciu costisitor pentru companii
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 16 iul 2021

Conveniența unui Windows similar pentru toți angajații, disponibil de oriunde și de pe orice dispozitiv, va costa mult în special companiile cu un număr mare de angajați.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Microsoft a anunțat săptămâna aceasta Windows 365, o versiune de Windows în cloud, care poate fi accesată, prin intermediul unei conexiuni la internet, de pe Windows 10 sau Windows 11.

Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial CITEȘTE ȘI Transformarea digitală, răspunsul industriei asigurărilor la provocările pandemiei. Emiterea și plata online a polițelor au crescut exponențial

Marile avantaje ale unui sistem de operare în cloud, vin din faptul că aceeași versiune de Windows - cu aceleași configurații și aplicații - poate fi disponibilă de la distanță pentru toți angajații, scutind companiile de o parte din grijile cu hardware-ul și rețelistica.

Gigantul american nu a anunțat și prețul acestui serviciu, când l-a prezentat, limitându-se la a spune doar că va fi disponibil pe bază de abonament lunar, plătit pentru fiecare angajat în parte.

Dintr-o eroare, prețul unui abonament a fost postat pe site-ul noului serviciu. 31 de dolari pe angajat costă unul din abonamentele Business (există și abonamente Enterprise) la Windows 365.

Pentru 31 de dolari, compania primește acces la un Windows instalat pe un sistem cu un procesor cu două nuclee, 4GB RAM și 128GB spațiu de stocar. Nu este cea mai ieftină opțiune, dar este departe de cea mai performantă, care ar trebui să ofere, pentru mai mulți bani, un procesor cu 8 nuclee, 32GB RAM și 512GB spațiu de stocare.

2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare? CITEȘTE ȘI 2021, anul prevenției în business. Ce soluții au companiile în dificultate pentru redresare?

Chiar și cu un sistem modest, la un abonament de 31 de dolari pe lună, o companie cu 100 de angajați ar trebui să plătească 3.100 de dolari pentru serviciul Windows 365.

Windows 365 va fi lansat pe 2 august și, tot atunci, Microsoft va face publice prețurile abonamentelor.

Windows 365 va fi un serviciu costisitor pentru companii

viewscnt
Afla mai multe despre
windows 365
sistem
cloud
companii