Microsoft recomandă firmelor să renunțe la Internet Explorer. Avertizare de atacuri

Microsoft recomandă firmelor să renunțe la Internet Explorer. Avertizare de atacuri
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 12 feb 2019

Oficialii Microsoft fac apel la companiile care încă folosesc Internet Explorer să renunțe la acesta în favoarea unui browser modern.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Deși pentru majoritatea utilizatorilor poate părea o aberație folosirea Internet Explorer în 2019, există un număr semnificativ de companii care încă folosesc browser-ul ce acapara piața în urmă cu 20 de ani.

Asta pentru că multe companii folosesc aplicații neactualizate, care nu sunt compatibile cu browser-ele moderne și se pot încărca doar în Internet Explorer, fiind singurul care încă le suportă.

Expertul Microsoft în securitate cibernetică, Chris Jackson, spune însă că, folosind în continuare Internet Explorer, companiile se afundă într-o așa-numită datorie tehnică, care le va face să plătească mai mult într-un final.

Google a premiat șapte specialiști în domeniul securității digitale pentru contribuția adusă în 2018. În fruntea listei se află un român CITEȘTE ȘI Google a premiat șapte specialiști în domeniul securității digitale pentru contribuția adusă în 2018. În fruntea listei se află un român

Internet Explorer reprezintă un risc pentru companii, fiind un browser lipsit de suport din partea producătorului încă din 2016. Un atac care profită de vulnerabilitățile acestuia vor costa o firmă mai mult decât actualizarea aplicațiilor pentru a se putea folosi un browser modern.

Microsoft a încercat să sprijine companiile care se bazau pe Internet Explorer prin lansarea în 2014 a unui mod special, care randa site-urile în felul în care o făceau versiunile vechi ale browser-ului.

Pentru restul lumii, Internet Explorer este un browser mort, iar majoritatea dezvoltatorilor nici nu-și mai testează aplicațiile pentru a verifica dacă sunt compatibile cu acesta.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
internet explorer