Microsoft se pregătește pentru viitoarele dispozitive pliabile cu Windows

Microsoft se pregătește pentru viitoarele dispozitive pliabile cu Windows
scris 16 ian 2019

Gigantul american Microsoft a început să pună în aplicare o nouă strategie, atât hardware, cât și software, pentru a fi pregătit pentru o nouă generație de dispozitive construite să fie pliabile.

Dispozitivele pliabile vor începe să-și facă apariția pe piață într-un număr mare, însă nu vor fi limitate la telefoane cu Android, așa cum s-ar fi putut crea impresia prin prisma mediatizării masive a viitorului smartphone pliabil pe care Samsung îl va prezenta în următoarele luni.

Și Microsoft vrea să ia parte la această “revoluție” și chiar a început deja să pună în aplicare o strategie care să-i permită să facă parte din noua generație de dispozitive pliabile.

Conform unor surse anonime din cadrul companiei, Microsoft a început deja să facă investiții masive atât în cadrul diviziei Windows, cât și a diviziei Surface, pentru a fi pregătită atât software, cât și hardware pentru a îmbrățișa noul format.

11 milioane de clienți și-ar fi înlocuit bateria la iPhone prin programul de reduceri derulat anul trecut de Apple CITEȘTE ȘI 11 milioane de clienți și-ar fi înlocuit bateria la iPhone prin programul de reduceri derulat anul trecut de Apple

Parte importantă a aceste strategii este adaptarea sistemului de operare Windows și a aplicațiilor sale pentru a funcționa optim pe dispozitive pliabile și/sau dispozitive cu mai multe ecrane.

Compania americană are un proiect intern numit Andromeda în cadrul căruia experimentează cu dispozitive pliabile și, în paralel, colaborează cu diverși producători de hardware care vor să construiască același tip de produse care să ruleze Windows 10.

În ultimele luni, Microsoft a început să integreze în sistemul său operare din ce în ce mai mult cod care optimizează Windows pentru device-uri pliabile, cel mai recent fragment de cod de acest fel fiind descoperit chiar într-un update lansat săptămâna aceasta.

Microsoft se va lovi de o concurență puternică pe noua piață a device-urilor cu capacitate de pliere. Google a anunțat deja că a început să optimizeze Android pentru smartphone-uri pliabile și sunt șanse mari ca Apple să facă în secret același lucru.

viewscnt
Afla mai multe despre
microsoft
windows