11 milioane de clienți și-ar fi înlocuit bateria la iPhone prin programul de reduceri derulat anul trecut de Apple

11 milioane de clienți și-ar fi înlocuit bateria la iPhone prin programul de reduceri derulat anul trecut de Apple
scris 16 ian 2019

Programul de înlocuire la preț redus a bateriilor de iPhone oferit de Apple în 2018 ar fi dus la creșterea de cel puțin 5 ori a numărului de baterii schimbate într-un an.

Conform jurnalistului american John Gruber, reducerea costului de înlocuire a bateriilor de iPhone la 29 de dolari ar fi determinat 11 milioane de posesori de iPhone să-și schimbe bateriile.

În mod normal, în decursul unui an ar fi fost schimbate între 1 și 2 milioane de baterii de iPhone.

La un calcul simplu rezultă că programul de înlocuire a bateriilor de iPhone ar fi generat venituri de 319 milioane de dolari pentru Apple.

Dacă doar jumătate din cei 11 milioane de oameni care au preferat să-și schimbe bateria ar fi făcut upgrade la cea mai ieftină versiune a celui mai ieftin model nou (iPhone XR, 749 dolari) Apple ar fi obținut venituri de aproximativ 4,1 miliarde de dolari.

La 5 ani de la lansare, PlayStation 4 se vinde în continuare foarte bine CITEȘTE ȘI La 5 ani de la lansare, PlayStation 4 se vinde în continuare foarte bine

În recenta rectificare a estimărilor pentru veniturile generate de iPhone în primul trimestru al acestui an, Tim Cook a spus că se așteaptă la venituri mai mici cu între 5 și 9 miliarde de dolari.

Șeful Apple a justificat modificarea prin condițiile dificile de pe piața chineză, dar un rol în această direcție a avut și programul de înlocuire la preț redus a bateriilor de anul trecut.

Apple a lansat programul de înlocuire la doar 29 de dolari a bateriilor de iPhone după ce a fost prinsă că reduce de la distanță și în secret performanța smartphone-urilor mai vechi de un an.

Gigantul american s-a apărat atunci spunând că este forțată să facă acest lucru pentru a evita eventualele probleme create de degradarea în timp a bateriilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone
baterii