Miliardarul american Elon Musk: Înțelegerea lui Zuckerberg în privința inteligenței artificiale este limitată

Miliardarul american Elon Musk: Înțelegerea lui Zuckerberg în privința inteligenței artificiale este limitată
scris 25 iul 2017

Miliardarii americani Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, și Elon Musk, fondatorul Tesla, Space X și OpenAI, au viziuni diferite despre inteligența artificială (AI) și se contrazic public în legătură cu acest subiect, potrivit Business Insider. Zuckerberg îi numește pe contestatarii tehnologiei “iresponsabili”, în timp ce Musk afirmă că Zuckerberg are o “înțelegere limitată” a subiectului.

Duminică, Zuckerberg a criticat contestatarii inteligenței artificiale, după ce un utilizator Facebook, care urmărise un interviu cu Elon Musk, a vrut să afle și părerea CEO-ul Facebook în legătură cu această tehnologie.

“Am opinii foarte ferme pe acest subiect. Sunt foarte optimist. Sunt o persoană optimistă în general. Cred că poți construi lucruri care să facă lumea mai bună. În special în domeniul AI, sunt foarte optimist și nu îi înțeleg pe cei care sunt pesimiști și încearcă să facă valuri cu toate scenarii acestea negative. Este un lucru negativ și, într-un fel, cred că este un gest oarecum iresponsabil din partea lor”, a afirmat CEO-ul Facebook.

Zuckerberg este de părere că a te împotrivi inteligenței artificiale înseamnă, printre altele, a fi împotriva unor mașini mai sigure și a unor metode mai bune de a diagnostica oamenii bolnavi.

Astăzi, Musk i-a răspuns fondatorului celei mai mari rețele sociale printr-o postare pe Twitter, în care afirmă că “înțelegerea subiectului este limitată” în cazul lui Zuckerber.

Miliardarul american Elon Musk: Înțelegerea lui Zuckerberg în privința inteligenței artificiale este limitată

Luna aceasta, Elon Musk a cerut oficialilor americani să înființeze o autoritate de reglementare în domeniul inteligenței artificiale (AI), avertizând asupra pericolelor potențiale ale dezvoltării tehnologiei. Angajații își vor pierde locurile de muncă actuale, iar omenirea riscă chiar un război cu roboții înzestrați cu inteligență artificială, potrivit șefului Tesla și SpaceX.

În 2014, Musk a avertizat că roboții ar putea fi mai periculoși decât armele nucleare.

viewscnt
Afla mai multe despre
musk
zuckerber
ai
inteșigenta artificiala
facebook
tesla
limitat