Miliardarul Elon Musk - dat în judecată de acționari ai Twitter, pentru că a dezvăluit târziu participația la companie

Miliardarul Elon Musk - dat în judecată de acționari ai Twitter, pentru că a dezvăluit târziu participația la companie
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 mai 2022

Miliardarul Elon Musk a fost dat în judecată de acționari ai Twitter, pentru dezvăluirea întârziată a participației acumulate la compania de social media, într-o plângere depusă la tribunalul federal din California.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Investitorii spun că Musk a economisit 156 de milioane de dolari pentru că nu a dezvăluit că a cumpărat mai mult de 5% din Twitter până pe 14 martie, scrie News.ro.

PROFIT NEWS TV Președintele ANAF, anunț către firme - De luna aceasta aducem TVA de restituit la zi! Rambursare record CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Președintele ANAF, anunț către firme - De luna aceasta aducem TVA de restituit la zi! Rambursare record

După aceea, a continuat să cumpere acțiuni și, în cele din urmă, a dezvăluit la începutul lunii aprilie că deține 9,2% din companie.

”Prin amânarea dezvăluirii participației sale în Twitter, Musk s-a implicat în manipularea pieței și a cumpărat acțiuni Twitter la un preț artificial scăzut”, au spus investitorii, conduși de un acționar din Virginia, William Heresniak.

Procesul vine după ce Musk, proprietarul producătorului de mașini electrice Tesla, a declarat că plănuiește să preia Twitter pentru 44 de miliarde de dolari.

viewscnt
Afla mai multe despre
elon musk
twitter