Producătorul de cipuri Broadcom preia VMware pentru 61 de miliarde de dolari. Una dintre cele mai mari tranzacții încheiate vreodată în sectorul tehnologiei

Producătorul de cipuri Broadcom preia VMware pentru 61 de miliarde de dolari. Una dintre cele mai mari tranzacții încheiate vreodată în sectorul tehnologiei
scris 26 mai 2022

Producătorul de cipuri Broadcom Inc a anunțat că a ajuns la un acord de preluare a firmei de cloud- computing VMware Inc. pentru o sumă de aproximativ 61 de miliarde de dolari, una dintre cele mai mari tranzacții încheiate vreodată în sectorul tehnologiei, informează Reuters.

Acționarii VMware pot opta să primească fie 142,50 dolari în numerar, fie 0,2520 acțiuni Broadcom pentru fiecare acțiune VMware, ceea ce reprezintă o primă de aproape 49% față de prețul înregistrat de titlurile VMware la data de 22 mai. În plus, Broadcom va prelua și opt miliarde de dolari din datoria netă a VMware.

Apple: Aplicațiile de iPhone au avut venituri de 643 de miliarde de dolari CITEȘTE ȘI Apple: Aplicațiile de iPhone au avut venituri de 643 de miliarde de dolari

Aceasta este cea mai mare achiziție făcută vreodată de producătorul de cipuri și de asemenea se adaugă altor achiziții încheiate de directorul general de la Broadcom, Hock Tan, care a creat una din cele mai mari și mai diversificate companii din industria IT. Preluarea VMware va face din Broadcom un jucător important pe piața din software astfel încât veniturile sale din software vor reprezenta până la aproximativ 45% din vânzările totale, scrie Agerpres.

Extinderea Broadcom pe segmentul de software a început după ce încercarea de a prelua producătorul de cipuri pentru telefoane mobile Qualcomm Inc a fost blocată de fostul președinte al SUA, Donald Trump, în 2018, din motive ce țin de securitatea națională. Între timp, Broadcom a preluat firma de software de business CA Technologies Inc pentru 18,9 miliarde de dolari și divizia de securitate a Symantec Corp pentru 10,7 miliarde de dolari.

Broadcom este una dintre cele mai valoroase companii din industria de cipuri, deoarece vinde componente pentru o gamă largă de dispozitive de la telefoane iPhone la echipamente industriale. Însă creșterea cea mai importantă se înregistrează pe segmentul centrelor de date și al soluțiilor software pentru această piață.

Preluarea VMware pentru 61 de miliarde de dolari se adaugă altor tranzacții importante anunțate în acest an în industria de tehnologie. Microsoft Corp. a convenit în ianuarie preluarea producătorului de jocuri video Activision Blizzard Inc. pentru 69 de miliarde de dolari iar în aprilie Elon Musk a anunțat că va prelua Twitter Inc. pentru 44 de miliarde de dolari. 

viewscnt
Afla mai multe despre
broadcom
vmware