Mozilla lucrează la repararea unei probleme care a dus la blocarea tuturor extensiilor de Firefox

Mozilla lucrează la repararea unei probleme care a dus la blocarea tuturor extensiilor de Firefox
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 5 mai 2019

Utilizatorii celui de-al doilea cel mai popular browser web se pot aștepta ca extensiile instalate să funcționeze din nou, după ce acestea au fost dezactivate automat.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În urmă cu două zile, toți utilizatorii Firefox s-au trezit cu extensiile dezactivate. Toate extensiile instalate în browser-ul celor de la Mozilla au încetat să funcționeze pentru absolut toți utilizatorii programului.

Utilizatorii au fost afectați în mod diferit de problemă, în funcție de utilitatea extensiilor instalate. Dacă nefuncționarea celor cu rol cosmetic a constituit doar un mic incovenient, dezactivarea extensiilor cu funcții complexe, precum blocarea scripturilor sau a cookie-urilor, a fost o problemă mai mare.

YouTube are 2 miliarde de utilizatori unici lunar care urmăresc zilnic 250 de milioane de ore de conținut pe ecrane TV CITEȘTE ȘI YouTube are 2 miliarde de utilizatori unici lunar care urmăresc zilnic 250 de milioane de ore de conținut pe ecrane TV

Mozilla a identificat rapid problema, iar rezolvarea ar putea ajunge în curând la utilizatori. Compania americană spune că de vină pentru dezactivarea tuturor extensiilor este un certificat expirat de securitate - tocmai certificatul pe baza căruia erau verificate extensiile.

Utilizatorii sunt sfătuiți să nu dezinstaleze extensiile până la rezolvarea problemei, deoarece aceasta ar putea duce la pierderea configurărilor. Repararea se va face automat, fără a necesita intervenția utilizatorilor.

Rezolvarea va fi realizată automat prin furnizarea unui “fix” pe parcursul zilei de duminică. Această abordare va funcționa doar pentru versiune de PC. Pentru smartphone, Mozilla lucrează încă la găsirea unei soluții.

viewscnt
Afla mai multe despre
mozilla
firefox
web
browser