Necazul unora, fericirea altora: Vânzările de iPhone pot crește cu 15 milioane în T3 din cauza problemelor la Galaxy Note 7

Necazul unora, fericirea altora: Vânzările de iPhone pot crește cu 15 milioane în T3 din cauza problemelor la Galaxy Note 7
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 11 oct 2016

Acțiunile Apple s-au apreciat la maximul acestui an, după ce Samsung a anunțat că a oprit vânzările și producția modelului Galaxy Note 7, iar analiștii Standard&Poor’s au estimat că problemele companiei sud-coreene se vor reflecta în creșterea vânzărilor trimestriale de iPhone cu până la 15 milioane de unități.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a oprit definitiv producția Note 7, din cauza unor noi probleme de calitate. Anterior, compania a anunțat în mod oficial retragerea de la comercializare a telefonului și suspendarea producției, după ce consumatorii s-au plâns că și modelele înlocuite în cadrul unui program global demarat în septembrie sunt echipate cu baterii care riscă să ia foc.  

Problemele cu care se confruntă gigantul sud-coreean ar putea determina o “migrație” a utilizatorilor de telefoane Samsung către Apple, care a lansat recent iPhone 7, potrivit analistului Angelo Zino de la Standard&Poor’s (S&P), citat de MarketWatch.

Samsung a oprit definitiv producția modelului Galaxy Note 7. Ce trebuie să facă cei care au cumpărat deja telefonul CITEȘTE ȘI Samsung a oprit definitiv producția modelului Galaxy Note 7. Ce trebuie să facă cei care au cumpărat deja telefonul

Într-o notă transmisă investitorilor luni, înainte ca Samsung să anunțe oprirea definitivă a vânzărilor de Note 7, analistul S&P a estimat că problemele apărute la Note 7 s-ar putea reflecta în creșterea cotei Apple pe piața mondială de smartphone cu 1% în trimestrul încheiat la 30 septembrie. La finele lunii iunie, compania condusă de Tim Cook avea o cotă de piață de 11,8%, mult sub cea a Samsung, de 22,4%, arată datele IDC.

Vânzările de iPhone ar putea să crească cu 14 până la 15 milioane de unități doar în trimestrul al treilea, până la aproximativ 75 milioane de unități, potrivit lui Zino. Consensul pieței este că Apple a livrat 60 milioane de iPhone în perioada iulie-septembrie, cu 4 milioane mai puțin decât în intervalul similar din 2015.

Acțiunile Apple au urcat ieri cu 1,7% și au închis la 116,05 dolari/unitate, cea mai ridicată valoare din acest an. În ultimele trei luni, titlurile companiei s-au apreciat cu 20%, mult peste avansul consemnat la nivelul indicelui blue-chip Dow Jones Industrial Average, care a crescut cu mai puțin de 1% în aceeași perioadă.

Astăzi, în jurul orei 16:00, acțiunile Apple se apreciau cu aproape 1,6% în tranzacțiile pre-market, la 117,86 dolari/unitate.

De cealaltă parte, acțiunile Samsung au scăzut cu 8% pe bursa de la Seul în urma anunțului privind oprirea producției de Note 7, cel mai mare declin zilnic începând cu anul 2008, iar compania a pierdut nu mai puțin de 17 miliarde de dolari din capitalizare, potrivit Bloomberg.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
samsung
iphone
galaxy note 7
vanzari
iphone