VIDEO Un angajat Burger King îndepărtează cu mănuși pentru cuptor un telefon Galaxy Note 7 fumegând. Samsung oprește definitiv producția

VIDEO Un angajat Burger King îndepărtează cu mănuși pentru cuptor un telefon Galaxy Note 7 fumegând. Samsung oprește definitiv producția
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 oct 2016

Gigantul Samsung a anunțat în mod oficial retragerea de la comercializare a smartphone-ului Galaxy Note 7 și suspendarea producției pentru același model controversat, după ce a doua variantă a prezentat aceeași predispunere la a lua foc în timpul încărcării bateriei. Compania le-a recomandat consumatorilor, care dețin smartphone-urile originale sau a doua variantă înlocuită a modelului, să returneze imediat dispozitivele electronice și să ceară rambursarea banilor sau schimbarea cu un alt model produs de gigantul sud-coreean, transmite The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Ulterior, însă, Samsung a anunțat că oprește definitiv producția.

De asemenea, autoritățile sud-coreene au precizat că au descoperit un nou defect de producție în ceea ce privește smarthphone-ul Samsung Galaxy Note 7. Comisia Statelor Unite pentru Siguranța Consumatorilor a anunțat că va continua investigația în ceea ce privește cele cinci incidente, în care un smartphone al companiei sud-coreene a izbucnit în flăcări sau s-a supraîncălzit, deși gigantul tehnologic a anunțat retragerea imediată de pe piață a modelului, scrie News.ro.

”Nimeni nu ar trebui să fie îngrijorat că un smartphone le va pune în pericol viața sau familia, precum și orice altă proprietate”, a declarat directorul comisiei americane, Elliot Kaye. De asemenea, acesta a susținut că decizia de retragere de pe piață a modelului problematic este una corectă din partea companiei sud-coreene, având în vedere îngrijorările legate de siguranța dispozitivului electronic.

Anunțul companiei sud-coreene vine după înregistrarea în ultimele săptămâni a unor noi incidente, în care smartphone-ul vizat s-a supraîncălzit ori a luat foc în timpul încărcării, chiar dacă modelul original a fost înlocuit anterior de gigantul tehnologic pentru prezentarea unor probleme similare.

”Vorbim de un punct negru pentru acest produs”, a declarat analistul tehnologic Ben Bajarin de la Creative Strategies.

De asemenea, ultimele incidente au ridicat întrebări despre cauza originală a problemei înregistrate de smartphone-urile companiei sud-coreene. Anterior, Samsung a dat vina pe bateriile livrate de un anumit furnizor pentru predispoziția prezentată de smartphone-urile Galaxy Note 7 de a lua foc spontan în timpul încărcării.

Twitter caută o strategie nouă, după ce principalii ofertanți și-au pierdut interesul pentru preluarea companiei CITEȘTE ȘI Twitter caută o strategie nouă, după ce principalii ofertanți și-au pierdut interesul pentru preluarea companiei

Compania a dat asigurări consumatorilor că produsul în sine este unul sigur, însă smartphone-ul a continuat să prezinte aceeași problemă chiar și după înlocuirea bateriilor.

Americanul Shawn Minter a descris momentul în care smartphone-ul său Galaxy Note 7 a explodat pe noptieră și l-a trezit imediat dintr-un somn adânc.

”S-a auzit exact ca explozia unor artificii sau decolarea unei nave spațiale. Am sărit din pat și am văzut lumina roșie, iar apoi smartphone-ul a început să ardă, să sfârâie și să se topească în fața mea”, a declarat americanul, care deținea a doua variantă înlocuită de compania Samsung.

Minter a condamnat că gigantul sud-coreean este mai interesat de imaginea sa publică, decât de siguranța consumatorilor săi.

”Ce se întâmpla dacă telefonul era în pat cu mine? Dacă conduceam o mașină? Nu poți să sții unde un asemenea incident va avea loc. Este o bombă cu ceas”, a precizat americanul.

La 2 septembrie, compania sud-coreeană a lansat o rechemare voluntară a cel puțin 2,7 milioane de smartphone-uri, din cauza bateriilor defecte care pot provoca aprinderea dispozitivelor, o criză extrem de jenantă pentru un producător care se mândrește cu controlul calității.

UPDATE ora 14 Samsung a anunțat că oprește definitiv producția modelului Galaxy Note 7 și ce trebuie să facă cei care au cumpărat deja telefonul.

Între timp, clienții vizionează o filmare în care un angajat al unui restaurant Burger King din Coreea de Sud folosește mănuși pentru cuptor încercând să îndepărteze un telefon Galaxy Note 7 fumegând.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
galaxy note 7