RCS&RDS a câștigat încă două contracte de furnizare electricitate. Peste 8 milioane lei vor intra în contul operatorului telecom

RCS&RDS a câștigat încă două contracte de furnizare electricitate. Peste 8 milioane lei vor intra în contul operatorului telecom
Adrian Dumitrache
Adrian Dumitrache
scris 11 oct 2016

RCSS&RDS a câștigat încă două contracte pentru furnizarea de energie electrică pe o perioadă de un an, valoarea cumulată a acestora ridicându-se la 8,22 milioane de lei, fără TVA.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Contractele au fost semnate, la un interval scurt, cu Inspectoratul Județean de Poliție Brăila (pentru 242.032 lei, fără TVA, de la un estimat de 261.436 lei, fără TVA) și cu Compania de Apă Oltenia (7,98 milioane de lei, fără TVA, de la un estimat de 8,67 milioane de lei, fără TVA).

Operatorul telecom va furniza energie electrică în 194 de puncte de consum.

“Cantitatea de energie electrică anuală estimată este de 24.464,5 MWh, din care 19.174 MWh pentru consum la nivelul de medie tensiune și 5.290,5 MWh pentru consumul la joasă tensiune. Numărul de locuri de consum va crește prin alimentări cu energie electrică a unor stații de pompare apa uzată, gospodării de apă și stații de epurare, care sunt în diverse stadii de realizare. De asemenea sunt în curs de preluare instalații de apă și canalizare din alte localități. În cantitatea de energie electrică anuală estimată de 24.464,5 MWh este inclusă și o rezervă de 1.250 MWh pentru locurile de consum noi ce vor apărea”, este indicat în documentații.

La cea de a doua licitație, pentru Compania de Apă Oltenia, au mai depus oferte CEZ Vânzare, Electrica Frunizare, ENOL Grup, Fidelis Energy și Tinmar Energy.

De la începutul anului, RCS&RDS, al cărui domeniu principal de activitate nu este furnizarea dee energie, ci de servicii de telecomunicații prin rețele de cablu, a câștigat peste 30 de contracte de furnizare de energie electrică, printre clienți numărându-se Arhivele Naționale, Ministerul Apărării Naționale (UM 02489 Galați), Romsilva (Direcția Silvică Argeș), Inspectoratul de Poliție Sălaj, Apă Canal 2000 Pitești, autoritatea de reglementare în comunicații (ANCOM), o unitate militară din Otopeni, TVR, Ministerul Culturii sau transportatorul public din Iași.

De asemenea, operatorul telecom a câștigat anul trecut peste 30 de contracte de furnizare de energie electrică, în portofoliul RCS&RDS intrând Banca Națională a României (BNR), RA-APPS, Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza, orașele Dolhasca, Jimbolia sau Sfântu Gheorghe.

Conversia creditelor în franci elvețieni a fost adoptată pe articole în Camera Deputaților. Gradul de îndatorare, respins CITEȘTE ȘI Conversia creditelor în franci elvețieni a fost adoptată pe articole în Camera Deputaților. Gradul de îndatorare, respins

RCS&RDS s-a autorizat la Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) ca furnizor de energie electrică în aprilie 2013, iar din decembrie 2014 este trader pe piața de energie OPCOM.

Potrivit datelor ANRE, RCS&RDS a atins o cotă de piață de 2,56% pe segmentul clienților finali de energie, care reprezintă aproape 90% din consumul total al României, piața fiind dominată de marii jucători de distribuție și furnizare a energiei electrice, cum ar fi Electrica Furni¬zare sau Enel Energie.

Operatorul deține mai multe firme care operează parcuri fotovoltaice.

Anul trecut, compania a consemnat o cifră de afaceri de 2,69 miliarde de lei, de la 2,31 miliarde de lei în 2014, în timp ce pierderile au scăzut cu de la 71 milioane de lei la 22,9 milioane de lei.

Operatorul telecom este deținut de omul de afaceri Zoltan Teszari.

viewscnt
Afla mai multe despre
rcs&rds
energie
licitatii
contracte