Nikon își pregătește ieșirea de pe piața camerelor SLR

Nikon își pregătește ieșirea de pe piața camerelor SLR
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 13 iul 2022

Gigantul japonez de pe piața camerelor foto și a echipamentelor de imagistică Nikon ar putea renunța în curând să mai producă aparate foto Single Lens Reflex.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Fără a reprezenta o mare surpriză, dar fiind totuși un moment istoric, Nikon va ieși de pe piața camerelor SLR (cu obiective interschimbabile), conform surselor citate de Nikkei.

Deși încă nu există un anunț al companiei în acest sens, Nikon a renunțat deja să mai producă două dintre cele mai populare modele SLR accesibile, D3500 și D5600.

Piața PC-urilor de birou va scădea în regiune cu mai bine de o treime anul acesta CITEȘTE ȘI Piața PC-urilor de birou va scădea în regiune cu mai bine de o treime anul acesta

Ca răspuns la această informație, Nikon a emis un comunicat prin care nici nu o confirmă, nici nu o infirmă, ceea ce pare să indice că este doar o chestiune de timp până când ieșirea Nikon de pe piața SLR-urilor va fi oficială.

Renunțarea la SLR-uri va fi făcută în ideea concentrării exclusive pe camerele fără oglindă. Aceste camere au devenit din ce în ce mai performante și mai accesibile  în ultimii ani, fiind mai mici și mai ușoare decât SLR-urile.

Nikon a vândut anul trecut undeva peste 400.000 de camere SLR, conform estimărilor analiștilor. Piața este dominată de Canon, însă și aceasta bate în retragere. Anul trecut, Canon a anunțat că EOS-1D X Mark III va fi ultima cameră SLR de top pe care o va mai produce.

viewscnt
Afla mai multe despre
nikon
camere foto
slr