Twitter va șterge conturile inactive

Twitter va șterge conturile inactive
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 mai 2023

Elon Musk promite utilizatorilor Twitter, din nou, activarea unor nume de utilizator blocate de conturi care nu mai sunt active de mulți ani.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În ciuda faptului că are o politică clară în acest sens, Twitter nu a făcut până acum curățenie în rândul conturilor inactive, care ar trebui eliminate după ce nu mai sunt accesate pentru o anumită perioadă de timp.

În mod normal, conform propriilor reguli, Twitter ar trebui să șteargă conturile care nu au fost folosite de mai mult de 30 de zile.

Pagini verificate de Facebook, preluate de hackeri și promovate cu reclame CITEȘTE ȘI Pagini verificate de Facebook, preluate de hackeri și promovate cu reclame

Mulți bănuiesc că Twitter a evitat să treacă la curățenie pentru că numărul real al utilizatorilor platformei ar scădea. Asta nu mai este o problemă acum, când, fiind o companie privată, Twitter nu mai trebuie să raporteze aceste date.

Elon Musk, însă, este mai conservator decât propriile reguli și spune că vor fi eliminate conturile care nu au mai fost accesate de mai mulți ani, în loc să fie vizate cele care sunt inactive de o lună de zile.

Ca urmare a acestui proces, unii dintre utilizatori, în special cei cu vechime, și-ar putea vedea numărul de urmăritori scăzând, după ce vor fi eliminate conturile inactive.

Un alt efect al acestei măsuri va fi eliberarea unor nume de utilizatori blocate până acum de conturile vechi, care nu au mai fost folosite în ultimii ani.

Nu este clar câte astfel de conturi vor fi afectate de această decizie. În decembrie anul trecut, Musk spunea că Twitter va începe în curând să elibereze numele folosite de 1,5 miliarde de conturi.

viewscnt
Afla mai multe despre
twitter
elon musk