Noile iPhone-uri nu vor folosi porturi USB-C

Noile iPhone-uri nu vor folosi porturi USB-C
scris 24 iul 2019

Apple se încăpățânează să păstreze portul proprietar Lightning pe iPhone-uri, deși și-a trecut deja unele din tablete pe USB-C.

Un port USB-C pe iPhone ar scăpa viitorii posesori de bătaia de cap pe care o reprezintă diferitele standarde de conectare disponibile în prezent. Trecerea la USB-C ar simplifica viața utilizatorilor, care ar trebui să aibă grija unui cablu mai puțin.

Din păcate, acest lucru nu se va întâmpla anul acesta. Surse anonime care au văzut iPhone-urile de anul acesta susțin că Apple a ales să meargă în continuare cu portul Lightning.

Deși Apple a înlocuit portul Lightning cu un USB-C în cazul tabletei iPad Pro și multă lume se aștepta ca același lucru să se întâmple în cazul iPhone-urilor, păstrarea portului proprietar nu este neapărat o surpriză.

Apple vrea să cumpere divizia 5G a Intel cu 1 miliard de dolari CITEȘTE ȘI Apple vrea să cumpere divizia 5G a Intel cu 1 miliard de dolari

iPhone-urile de anul acest vor reprezent un upgrade minor la modelele de anul trecut, având în principiu aceeași construcție și același design. O schimbare a portului ar fi presupus ca Apple să facă schimbări mai ample la platforma pe care se bazează smartphone-ul său.

O astfel de schimbare are logică mai degrabă anul viitor, când Apple este așteptată să vină cu un model de iPhone cu adevărat nou, care să aducă schimbări importante inclusiv în ceea ce privește designul.

Noutățile pregătite pentru anul acesta se vor concentra în principal pe partea foto. Apple se pare că va trece la un sistem cu trei camere, cel puțin în cazul iPhone-urilor cu ecran OLED.

Sunt așteptate și unele îmbunătățiri software tot în ceea ce privește fotografia, iar camera foto frontală se pare că va fi capabilă să înregistreze video cu 120 de cadre pe secundă.

Noile iPhone-uri, așteptate să fie în număr de trei, vor fi prezentate oficial în luna septembrie.

viewscnt
Afla mai multe despre
iphone
apple
smartphone