Noile modele Galaxy S7 au ridicat profitul Samsung peste așteptările analiștilor

Noile modele Galaxy S7 au ridicat profitul Samsung peste așteptările analiștilor
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 apr 2016

Profitul net al Samsung Electronics a crescut cu 14% în trimestrul al doilea fiscal, față de intervalul similar din 2015, la 5.300 de miliarde de woni (4,6 miliarde dolari), depășind așteptările analiștilor datorită vânzărilor ridicate ale noilor modele Galaxy S7, în pofida stagnării de pe piața smartphone-urilor, relatează Bloomberg.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Analiștii anticipau un profit net de 4.700 de miliarde de woni.

În primul trimestru, Samsung Electronics a înregistrat un declin de 40% al profitului net, arată news.ro.

Profitul operațional a avansat cu 12% în intervalul ianuarie-martie, la 6.700 de miliarde de woni (5,84 miliarde de dolari), fiind ușor peste estimările anterioare ale companiei, de 6.600 de miliarde de woni.

Aplicație pentru smartphone cu informații despre situații de urgență, avertizări meteo, drumuri închise și accidente CITEȘTE ȘI Aplicație pentru smartphone cu informații despre situații de urgență, avertizări meteo, drumuri închise și accidente

Vânzările au urcat cu 6%, la 49.800 de miliarde de woni (43,4 miliarde de dolari).

Divizia de dispozitive mobile a grupului sud-coreean a obținut un profit operațional de 3.900 de miliarde de woni în intervalul analizat, cu 42% mai mare decât rezultatul de 2.800 de miliarde de woni din aceeașu perioadă a anului trecut.

Analiștii estimează că Samsung Electronics a vândut 10-11 milioane de smartphone-uri Galaxy S7, cu mult peste livrările midelelor precedente.

Samsung a restrâns totodată gama de modele și a luat măsuri de reducere a costurilor de producție, pentru a concura mai bine cu mărcile ieftine din China, care i-au erodat cota de piață.

Creșterea profitului a fost erodată totuși de divizia de cipuri, care a consemnat primul declin al profitului operațional din peste trei ani, de 10,2%, din cauza supraofertei din piață și a cererii mai scăzute.

viewscnt
Afla mai multe despre
samsung
profit
galaxy s7