Noul cip de pe iPhone 14 Pro aduce un spor minim de performanță

Noul cip de pe iPhone 14 Pro aduce un spor minim de performanță
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 9 sep 2022

Testele sintetice arată că A16 Bionic, noul cip dezvoltat de Apple și montat pe cele mai scumpe modele din seria iPhone 14, aduce o performanță marginal mai bună decât cea oferită de generația de anul trecut.

Urmărește-ne și pe Google News

Deși este construit pe un proces de 4nm, fiind și primul astfel de cip dezvoltat de Apple, A16 Bionic nu impresionează deloc în ceea ce privește performanța.

Testele sintetice realizate cu Geekbench arată că A16 Bionic obține 1879 de puncte în procesele cu un singur nucleu și 4664 de puncte pentru procesele în care sunt implicate mai multe nuclee.

VIDEO Apple a prezentat noua serie de smartphone-uri iPhone 14, cu conexiune la satelit pentru situații de urgență. Cât vor costa CITEȘTE ȘI VIDEO Apple a prezentat noua serie de smartphone-uri iPhone 14, cu conexiune la satelit pentru situații de urgență. Cât vor costa

Spre comparație, A15 Bionic de la iPhone 13 Pro, construit pe 5nm, obținea anul trecut 1707 de puncte cu un nucleu și 4659 de puncte cu mai multe nuclee active.

Asta arată că noile iPhone 14 Pro aduc un spor mic de performanță, cel puțin în ceea ce privește procesorul. Apple spune că placa video are acum o lățime de bandă a memoriei cu 50% mai mare, ceea ce ar trebui să se vadă în jocuri.

Tot Apple spune că modelele Pro vor avea cea mai bună autonomie oferită de vreun iPhone până acum, ceea ce poate însemna ca, în ciuda sporului minor pe partea de performanță au fost făcute progrese în ceea ce privește eficiența energetică.

Dacă este sau nu așa, se va putea verifica după 16 septembrie, când vor intra pe piață cele două modele Pro ale seriei iPhone 14.

viewscnt
Afla mai multe despre
apple
iphone 14 pro