Numerele de telefon ale utilizatorilor Facebook sunt de vânzare pe Telegram

Numerele de telefon ale utilizatorilor Facebook sunt de vânzare pe Telegram
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 ian 2021

O persoană necunoscută a creat un bot prin care vinde pe Telegram, individual și vrac, numerele de telefon ale peste jumătate de miliard de utilizatori Facebook.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Alon Gal, expert în securitate cibernetică, a descoperit un bot de Telegram care vinde numere de telefon. Este vorba de numerele a 533 de milioane de utilizatori, dintr-o bază de date extrasă în urma unei mai vechi breșe de securitate.

Breșa respectivă a fost reparată de Facebook în 2019, ceea ce înseamnă că datele nu sunt foarte noi. Însă, cum oamenii nu-și schimbă foarte des numărul de telefon, cele mai multe dintre numerele vândute ar trebui să fie de actualitate.

iPhone 12 afectează unele echipamente medicale CITEȘTE ȘI iPhone 12 afectează unele echipamente medicale

Cel care a intrat în posesia bazei de date a creat un bot care răspunde la interpelările “clienților”, care pot căuta un număr de telefon după numele de utilizator, sau numele de utilizator după numărul de telefon.

O singură căutare costă un credit, care valorează 20 de dolari. Există și varianta vrac, care oferă 10.000 de credite pentru 10.000 de căutări în schimbul a 5.000 de dolari.

Botul a fost descoperit pe 12 ianuarie anul acesta, însă nu este exclus ca acesta să activeze de mai mult timp. Cert este că cei de la Telegram nu au luat până acum nicio măsură pentru a-l opri.

viewscnt
Afla mai multe despre
telefon
numere
facebook
bot
telegram