Nvidia, dată în judecată pentru furtul secretelor comerciale

Nvidia, dată în judecată pentru furtul secretelor comerciale
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 26 nov 2023

Unul din proprii angajați au dat de gol Nvidia în timpul unei conferințe video, care, acum, este dată în judecată de compania franceză Valeo.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Valeo, care dezvoltă tehnologii pentru mașini autonome, a lucrat împreună cu Nvidia la o serie de contracte pentru implementarea unor tehnologii avansate de condus și parcare.

Inițial, Valeo conducea procesul de dezvoltare atât pe partea de hardware, cât și pe software. Apoi, în 2021, Nvidia a reușit să dobândească întâietate pentru partea de software.

X ar putea pierde 75 de milioane de dolari până la finele anului CITEȘTE ȘI X ar putea pierde 75 de milioane de dolari până la finele anului

Asta după ce, unul din angajații Valeo a trecut la Nvidia. Valeo și-a dat în judecată fostul angajat și a câștigat, după ce acesta a plecat cu 6GB de date, inclusiv bucăți din codul sursă al companiei franceze.

Recent, însă, în timpul unei conferințe video între cele două companii ținute exact legat de proiectele la care lucrează împreună, angajatul în cauză, Mohammad Moniruzzaman, care acum lucrează la Nidia, a făcut o mare greșeală - a lăsat să se vadă pe ecranul laptopului documente care conțin codul sursă Valeo.

Pentru Valeo asta a fost dovada că Moniruzzaman a dat acces celor de la Nvidia la datele furate și că, așa, aceștia au reușit să le fure și contractul pentru software.

La acuzațiile aduse în justiție de compania franceză, Nvidia se apără spunând că nu are nevoie de informațiile Valeo și a luat măsuri să protejeze datele confidențiale ale companiei franceze.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
valeo
mohammad moniruzzaman
secrete comerciale