Nvidia își continuă creșterea după ce a devenit cea mai valoroasă din lume

Nvidia își continuă creșterea după ce a devenit cea mai valoroasă din lume
Profit.ro
Profit.ro
scris 19 iun 2024

Acțiunile Nividia sunt în creștere cu 0,6% la bursa din New York, după ce compania a devenit marți cea mai valoroasă companie din lume, devansând Microsoft, datorită rolului pe care îl așteaptă investitorii pentru inteligența artificială în economia globală în următorii ani, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Acțiunile companiei au crescut cu peste 170% în acest an și cu aproximativ 1.100% de la cel mai scăzut nivel atins în octombrie 2022, arată news.ro.

Computerele - afectate de un bug nou al Windows CITEȘTE ȘI Computerele - afectate de un bug nou al Windows

Profiturile mari și creșterea entuziasmului investitorilor față de AI supraalimentează creșterea acțiunilor Nvidia. Această fervoare s-a reflectat în valoarea de piață a Nvidia, care a avut nevoie de doar 96 de zile pentru a trece de la 2.000 de miliarde de dolari la 3.000 de miliarde de dolari.

Microsoft, una dintre celelalte două companii care a atins acele niveluri rarefiate, a avut nevoie de 945 de zile pentru a trece de la 2.000 de miliarde de dolari la 3.000 de miliarde de dolari, în timp ce Apple a avut nevoie de 1.044 de zile pentru a face saltul, potrivit Bespoke Investment Group.

ULTIMA ORĂ FOTO România - din nou ținta unor atacuri DDoS ale hackerilor pro-ruși. Site-uri critice vizate CITEȘTE ȘI ULTIMA ORĂ FOTO România - din nou ținta unor atacuri DDoS ale hackerilor pro-ruși. Site-uri critice vizate

Anterior, doar 11 companii din SUA din 1925 au atins primul loc cu valoarea de piață la închidere, potrivit Howard Silverblatt, analist senior de indici la S&P Dow Jones Indices.

Nvidia a depășit Microsoft în capitalizarea pieței și a devenit cea mai valoroasă companie publică de pe Wall Street.

Acțiunile producătorului de cipuri au urcat ieri cu 3,2%, ridicând capitalizarea de piață a companiei la 3,33 trilioane de dolari, peste Microsoft.

VIDEO Probabilitatea ca AI să distrugă umanitatea este 99,9% – Scenariul pesimist lansat de un cercetător american. Ce spune Chat GPT 4.0 despre riscurile Inteligenței Artificiale CITEȘTE ȘI VIDEO Probabilitatea ca AI să distrugă umanitatea este 99,9% – Scenariul pesimist lansat de un cercetător american. Ce spune Chat GPT 4.0 despre riscurile Inteligenței Artificiale

La începutul acestei luni, Nvidia a atins pentru prima dată o capitalizare de piață de 3 trilioane de dolari și a depășit Apple

Nvidia a acaparat anul trecut 98% din piața plăcilor video pentru centrele de date, livrând 3,76 milioane de unități.

Față de 2022, compania a livrat cu peste 1 milion de plăci video mai mult, conform HPC.

Acțiunile Nvidia au urcat recent la un nivel record. Compania a depășit capitalizarea de piață de 3.000 de miliarde de dolari și a întrecut Apple, într-un moment definitoriu pentru Silicon Valley.

Creșterea valorii bursiere a Nvidia, peste cea a Apple, marchează o schimbare în Silicon Valley, dominată de compania din urmă încă din 2007, de la lansarea primului IPhone, notează Reuters. Microsoft a rămas, în schimb, compania cu cea mai mare capitalizare de piață, de 3.140 de mii de miliarde de dolari, în condițiile în care și acțiunile sale au urcat cu 0,8%.

Operatorul prin cablu TV al Orange Romania a tăiat din pierderi, dar afacerile au scăzut CITEȘTE ȘI Operatorul prin cablu TV al Orange Romania a tăiat din pierderi, dar afacerile au scăzut

Valoarea acțiunilor Nvidia a crescut cu 147% în 2024, pe fondul unei cereri susținute de procesoare de vârf, de la companii ca Meta, Microsoft sau Alphabet, care au nevoie de ele pentru alimentarea sistemelor AI. Optimismul legat de inteligența artificială a adus o creștere și pentru producătorii de cipuri, mai scrie agenția de presă.

În schimb, Apple se confruntă cu cererea slabă pentru produsul său principal, IPhone-ul, și concurența dură în China, cea mai mare piață de smartphone-uri din lume. Unii investitori consideră că Apple este în urma altor mari jucători din domeniu în ceea ce privește implementarea funcțiilor de AI în produsele și serviciile sale.

viewscnt
Afla mai multe despre
nvidia
bursa