O aplicație de back-up realizată la Cluj, folosită de NASA pe Stația Spațială Internațională

O aplicație de back-up realizată la Cluj, folosită de NASA pe Stația Spațială Internațională

Sursa foto: News.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 6 iun 2017

Mai mulți IT-iști clujeni, dezvoltatori ai unei aplicații de back-up, au ajuns cu produsul lor pe Stația Spațială Internațională, după ce americanii de la NASA au cumpărat 20 de licențe ale soft-ului, aflat în prezent la a șasea versiune, cu vânzări la nivel global.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

NASA a achiziționat 20 de licențe ale soft-ului Backup4all, o aplicație dezvoltată de o echipă de programatori clujeni care dețin compania Softland. Începând cu luna mai, aplicația este folosită pe Stația Spațială Internațională pentru activitățile de backup realizate de către agenție, scrie News.ro.

O licență pentru această aplicație costă 49,99 dolari, dar pentru că NASA a cumpărat o cantitate mai mare de licență, a primit și o reducere, astfel încât prețul total a fost de 770 de dolari. De asemenea, pentru că este folosită într-un mediu în care nu există conexiune la internet, aplicația a trebuit modificată.

ANCOM menține tarifele de terminare a apelurilor în rețelele de telefonie fixe și mobile CITEȘTE ȘI ANCOM menține tarifele de terminare a apelurilor în rețelele de telefonie fixe și mobile

"În ianuarie anul acesta am primit un mail de la NASA în care ne spuneau că și-ar dori să instaleze Backup4all într-un mediu foarte securizat, fără acces la internet. Ne-au explicat că modalitatea noastră de activare nu va funcționa în environment-ul lor și atunci am aflat că vor să instaleze aplicația pe Stația Spațială Internațională. A urmat o lună întreagă de teste și configurații pentru ceea ce aveau nevoie și în 31 mai a început să fie utilizată. Astfel, acum rulează pe opt laptopuri de pe Stația Spațială Internațională”, a explicat Lóránt Barla, din partea companiei Softland.

Clujenii, care au ajuns cu Backup4all la a șasea versiune, au explicat că mai țin legătura cu cei de la NASA, în cazul în care aceștia au nevoie de ajutor pe partea de suport.

"Cei de la NASA au cumpărat aplicația de pe site-ul nostru ca orice client normal. Nici măcar nu am știut. Poate mai avem și alți clienți la fel de importanți, dar nu știm. Ar fi avut și alte opțiuni pentru că este destul de mare concurența pe partea de backup. De ce au ales aplicația noastră? Pentru că li s-a părut că este cea mai bună soluție pe care o pot configura conform nevoilor lor. În ceea ce îi privește pe clienții noștri de la NASA, mai comunicăm profesional cu ei și dacă vor avea nevoie de suport, pot conta pe ajutorul nostru. Dar, de regulă, Backup4all se configurează și își face back-up automat fără să fie nevoie de altă interacțiune cu dezvoltatorii”, a precizat Lóránt Barla.

Ca firmă, Softland funcționează din 1999, la început desfășurând activități de outsourcing. Din 2002 însă, echipa s-a concentrat să dezvolte și să vândă propriile programe. În prezent, Softland are 13 angajați care se ocupă inclusiv de marketing, relația cu clienții și vânzări.

viewscnt
Afla mai multe despre
nasa
back-up