Acțiunile Alphabet, părintele Google, au depășit 1.000 de dolari pe unitate pentru prima dată în istorie

Acțiunile Alphabet, părintele Google, au depășit 1.000 de dolari pe unitate pentru prima dată în istorie
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 6 iun 2017

Acțiunile Alphabet, părintele Google, au depășit, pentru prima dată de la listarea companiei, pragul de 1.000 de dolari pe unitate.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Pragul de 1.000 de dolari pe acțiune (pentru acțiunile clasa A) a fost depășit luni, o premieră pentru compania americană, listată pe bursă în urmă cu aproximativ 13 ani. Astăzi, înainte de deschiderea ședinței bursiere (pre-market), acțiunile se mențin peste acest prag, fiind tranzacționate la circa 1.003 dolari pe unitate.

De la începutul anului, acțiunile emise de gigantul american au crescut cu peste un sfert, în timp ce indicele bursier american S&P 500 a avut un avans de sub 8%.

Bursa românească performează bine, susținută de emitenții cu profituri bune la T1. „Sunt riscuri la orizont”, vin avertismente din piață CITEȘTE ȘI Bursa românească performează bine, susținută de emitenții cu profituri bune la T1. „Sunt riscuri la orizont”, vin avertismente din piață

Google a depășit pragul de 1.000 de dolari pe acțiuni la câteva zile după ce acțiunile Amazon au făcut acest lucru, tot pentru prima dată. 

În aprilie, Google a devenit prima companie americană cu o capitalizare de peste 600 de miliarde de dolari. În prezent, capitalizarea Alphabet este de aproape 690 de miliarde de dolari, în continuare în urma Apple, cu o valoare de piață de circa 800 de miliarde de dolari.

Google investește masiv în inteligența artificială, tehnologie utilă în toate domeniile, inclusiv căutări pe internet, dezvoltarea unor asistenței personali, procesarea datelor și crearea unor mașini fără șofer.

viewscnt
Afla mai multe despre
alphabet
actiuni
google
capitalizare
s&p 500
bursa