O eroare a Facebook a deblocat la întâmplare utilizatori incluși în „block list”

O eroare a Facebook a deblocat la întâmplare utilizatori incluși în „block list”
scris 3 iul 2018

O eroare a Facebook a afectat 800.000 de persoane, în decurs de o săptămână, prin deblocarea la întâmplare a unor utilizatori incluși în „block list”.

Dezvăluirea a fost făcută luni de Facebook, scrie theverge.com. Într-un mesaj publicat pe blog, Erin Egan (Chief Privacy Officer) a spus că eroarea a fost activă între 29 mai și 5 iunie. Ea nu a restabilit conexiuni între utilizatorii afectați și cei blocați, dar le-a permis celor blocați inițial să vizualizeze postările dedicate, spre exemplu, prietenilor prietenilor, scrie News.ro.

Conținutul împărtășit doar cu prietenii nu a fost accesibil persoanelor deblocate.

CNA a avizat iesirea din lista „must carry” a posturilor TV ale trustului Intact CITEȘTE ȘI CNA a avizat iesirea din lista „must carry” a posturilor TV ale trustului Intact

Totuși, utilizatorii blocați au putut retrimite solicitări de prietenie, dacă observau că au fost deblocați.

Egan a mai confirmat că utilizatorii deblocați aveau posibilitatea de a trimite mesaje celor care nu doreau să interacționeze cu ei.

Potrivit datelor Facebook, 85% dintre conturile afectate au înregistrat deblocarea unei singure persoane din listă din cauza erorii.

„Această problemă a fost reparată și toată lumea a fost blocată din nou. Cei care au fost afectați vor primi o notificare pe Facebook, prin care vor fi încurajați să își verifice lista cu utilizatorii blocați”, a mai scris Egan.

Deși 800.000 reprezintă o mică parte din cei 2,2 miliarde de utilizatori Facebook, este un număr considerabil de utilizatori afectați.

Egan a subliniat faptul că lista utlizatorilor blocați nu este folosită doar pentru persoane ale căror postări sunt „evervante” sau foști iubiți, ci este utilă în prevenirea hărțuirii.

viewscnt
Afla mai multe despre
facebook