O familie a fost salvată dintr-un incendiu de vegetație, grație funcției de comunicare prin satelit de pe iPhone 14

O familie a fost salvată dintr-un incendiu de vegetație, grație funcției de comunicare prin satelit de pe iPhone 14
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 aug 2023

O familie din Maui a fost salvată din încercuirea incendiilor de vegetație care au cuprins insulele Hawaii, după ce a folosit comunicarea prin satelit de pe iPhone 14 ca ultimă opțiune de apelare a serviciilor de urgență.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Mai mulți membri ai unei familii din Maui au fost salvați în ultimă instanță din incendiile de vegetație care au cuprins insula, grație apelului dat la serviciile de urgență prin satelit.

Aflați în mașina personală, încercând să părăsească zona deja afectată de incendii, membrii familiei s-au trezit înconjurați de foc, cu o vizibilitate redusă, care îngreuna și mai mult deplasarea.

Apple plănuiește o mică revoluție. Specialiștii susțin că va produce confuzie CITEȘTE ȘI Apple plănuiește o mică revoluție. Specialiștii susțin că va produce confuzie

Pentru că semnalul terestru nu era disponibil, unul din membrii familiei a reușit să apeleze serviciile prin urgență doar după ce a activat funcția SOS via Satellite de pe iPhone 14, care permite comunicarea în caz de urgență prin intermediul sateliților.

Pompierii aveau cunoștință despre incendii și se aflau în zonă, însă, apelul dat prin satelit a ajutat la localizarea și salvarea familiei.

Ceea ce sună ca o bună reclamă la smartphone-urile Apple este, în fapt, un caz cât se poate de real, în care tehnologia de comunicare prin satelit a salvat vieți.

În prezent, funcția SOS via Satellite este disponibilă doar pe iPhone 14 și doar într-un număr limitat de țări. Aceasta poate fi folosită gratuit deocamdată, însă, cel mai probabil de la finele anului viitor, va fi necesară plata unui abonament.

viewscnt
Afla mai multe despre
incendii
iphone 14
sos via satellite