Oferta de obligațiuni Qualitance, subscrisă cu peste 110% față de valoarea minimă

Oferta de obligațiuni Qualitance, subscrisă cu peste 110% față de valoarea minimă
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 dec 2019

Qualitance, companie de tehnologie și inovație care dezvoltă produse si platforme digitale, a încheiat cu succes o ofertă de obligațiuni corporative, intermediată de Tradeville, suma totală a subscrierilor ajungând la 1,5 milioane de euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Oferta a fost anunțată luna trecută de Profit.ro ca fiind pregătităhttps://www.profit.ro/povesti-cu-profit/it-c/dezvoltatorul-de-produse-si-platforme-digitale-qualitance-ia-in-calcul-emiterea-de-obligatiuni-pe-bursa-de-pana-in-2-5-milioane-de-euro-pe-trei-ani-19184967

Oferta a fost închisă anticipat, în urma interesului ridicat din partea investitorilor, fiind suprasubscrisă încă din prima zi. Compania și-a atins suma-țintă stabilită, înregistrând sume cu 1,25 milioane de euro peste pragul minim de succes.

Apple evită creșterea prețurilor la iPhone, după acordul cu China CITEȘTE ȘI Apple evită creșterea prețurilor la iPhone, după acordul cu China

Oferta a marcat o inovație la nivelul plasamentelor private de obligațiuni corporative din România, fiind prima ofertă desfășurată prin sistemul BVB în care s-a folosit un sistem de tip „licitație olandeză”, prin care s-a determinat nivelul optim al ratei cuponului obligațiunilor. Astfel, această rată a dobânzii a fost stabilită prin licitație la un nivel care să echilibreze cât mai bine interesul investitorilor și pe cel al emitentului.

Subscrierile pentru obligațiunile Qualitance s-au putut realiza exclusiv prin intermediul Tradeville. Obligațiunile au o valoare nominală de 500 euro, o scadență de 3 ani și o dobândă fixă de 5% pe an, plătibilă semestrial, cu posibilitatea de rambursare anticipată.

Finanțarea va fi folosită de Qualitance pentru a-și continua atât expansiunea pe plan internațional, prin creșterea echipei și eventuale achiziții, cât și extinderea portofoliului de clienți. Anul acesta, compania a deschis subsidiare noi la New York și Londra și și-a extins biroul din Sydney, unde derulează proiecte de inovație și transformare digitală.

În perioada 2016 - 2018, Qualitance a înregistrat creșteri anuale de peste 36% ale cifrei de afaceri. La sfârșitul anului 2018, societatea înregistra un avans de 36,1% față de anul precedent, în timp ce în 2017, era în creștere cu 37,6% față de 2016.

Qualitance este o companie internațională de tehnologie și inovație care creează produse și business-uri digitale pentru organizații globale și startup-uri.

Compania a fost înființată în 2007 și are aproximativ 200 de angajați în birourile din București, San Francisco, New York, Londra și Sydney. Printre clienții Qualitance se numără brand-uri precum Ford, Virgin, IKEA, Deutsche Telekom, Johnson & Johnson sau News Corp.

viewscnt
Afla mai multe despre
tradeville
qualitance