Smartphone-urile cu Android pot juca rolul cheilor de securitate fizice

Smartphone-urile cu Android pot juca rolul cheilor de securitate fizice
Liviu Mihai
Liviu Mihai
scris 11 apr 2019

Utilizatorii smartphone-urilor cu Android își pot acum confirma identitatea când încearcă să se logheze pe alte dispozitive prin simpla apăsare a butonului de volum.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Google a lansat o opțiune pentru smartphone-urile cu Android 7 sau mai nou prin care acestea pot fi folosite pentru confirmarea identității în cazul verificărilor în doi pași.

În mod normal, verificarea în doi pași presupune confirmarea suplimentară a identității, după introducerea parolei, printr-un cod recepționat prin SMS sau prin intermediul unei aplicații speciale de autentificare.

Noua opțiune simplifică procesul de confirmare a identității, permițând utilizatorului să realizeze acest lucru prin apăsarea butonului de volum al telefonului.

FOTO Google prezintă o rețea socială pentru companii CITEȘTE ȘI FOTO Google prezintă o rețea socială pentru companii

Pentru folosirea acestei facilități utilizatorii trebuie în primul rând să activeze verificarea în doi pași, iar apoi să activeze noua opțiune din contul Google.

Funcția de cheie de securitate este disponibilă deocamdată doar pentru autentificările făcute în Chrome și doar pe dispozitivele cu Chrome OS, macOS X sau Windows 10 pe care sunt activate localizarea și Bluetooth-ul.

Noua facilitate este disponibilă atât pentru conturile Google de business, cât și pentru conturile standard.

viewscnt
Afla mai multe despre
android
google
smartphone
securitate