Oficiali din 37 de țări, inclusiv România, se reunesc la Casa Albă pentru a găsi modalități de combatere a atacurilor ransomware

Oficiali din 37 de țări, inclusiv România, se reunesc la Casa Albă pentru a găsi modalități de combatere a atacurilor ransomware
Andra Oprescu
Andra Oprescu
scris 1 nov 2022
Casa Albă va găzdui săptămâna aceasta oficiali din 37 de țări, printre care și România, și 13 companii globale pentru a aborda amenințarea tot mai mare a ransomware-ului și a altor infracțiuni cibernetice, inclusiv utilizarea ilicită a criptomonedelor, a declarat un oficial pentru Reuters.
Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale
 
Întâlnirea de la Casa Albă vine după reuniunea virtuală de anul trecut a Inițiativei informale de contracarare a atacurilor Ransomware (Counter-Ransomware Initiative).
Amazon a lăsat expusă o bază de date cu informații despre anumiți abonați CITEȘTE ȘI Amazon a lăsat expusă o bază de date cu informații despre anumiți abonați

Casa Albă speră că reuniunea va permite țărilor participante să "instituie un set de norme cibernetice recunoscute la nivel mondial pentru a contracara amenințările criminale de tip ransomware și pentru a trage la răspundere actorii rău intenționați", a declarat oficialul.

Participanții intenționează să emită o declarație comună la finalul reuniunii de marți, inclusiv un angajament de a dubla eforturile pentru a exercita presiuni asupra Rusiei și a altor țări care adăpostesc atacatori de ransomware, a precizat oficialul.
Intel dă afară mii de angajați CITEȘTE ȘI Intel dă afară mii de angajați

Unul dintre subiectele cheie de discuție va fi modul în care se vor întrerupe astfel de atacuri, se va contracara circulația ilicită a criptomonedelor și se va construi o rezistență împotriva acestor atacuri, a spus oficialul.

"Așadar, mai puțin despre Rusia, mai mult despre modul în care noi, ca set de țări, facem ca acești atacatori  să opereze mai greu, mai costisitor, mai riscant", a declarat oficialul.
 
Atacurile de tip ransomware au crescut brusc în ultimii ani, peste 4.000 de atacuri fiind raportate în afara Statelor Unite numai în ultimele 18 luni, a precizat oficialul, adăugând că s-au înregistrat progrese și în ceea ce privește arestarea atacatorilor.
 
Printre companiile participante se numără Crowdstrike, Mandiant, Cyber Threat Alliance, Microsoft, Cybersecurity Coalition, Palo Alto, Flexxon, SAP, Institute for Security + Technology, Siemens, Internet 2.0, Tata - TCS și Telefonica, a precizat Casa Albă.
 
viewscnt
Afla mai multe despre
ransomware
atacuri cibernetice
rusia