Casa Albă va găzdui săptămâna aceasta oficiali din 37 de țări, printre care și România, și 13 companii globale pentru a aborda amenințarea tot mai mare a ransomware-ului și a altor infracțiuni cibernetice, inclusiv utilizarea ilicită a criptomonedelor, a declarat un oficial pentru Reuters.
Casa Albă speră că reuniunea va permite țărilor participante să "instituie un set de norme cibernetice recunoscute la nivel mondial pentru a contracara amenințările criminale de tip ransomware și pentru a trage la răspundere actorii rău intenționați", a declarat oficialul.
Participanții intenționează să emită o declarație comună la finalul reuniunii de marți, inclusiv un angajament de a dubla eforturile pentru a exercita presiuni asupra Rusiei și a altor țări care adăpostesc atacatori de ransomware, a precizat oficialul.
Unul dintre subiectele cheie de discuție va fi modul în care se vor întrerupe astfel de atacuri, se va contracara circulația ilicită a criptomonedelor și se va construi o rezistență împotriva acestor atacuri, a spus oficialul.
"Așadar, mai puțin despre Rusia, mai mult despre modul în care noi, ca set de țări, facem ca acești atacatori să opereze mai greu, mai costisitor, mai riscant", a declarat oficialul.
Atacurile de tip ransomware au crescut brusc în ultimii ani, peste 4.000 de atacuri fiind raportate în afara Statelor Unite numai în ultimele 18 luni, a precizat oficialul, adăugând că s-au înregistrat progrese și în ceea ce privește arestarea atacatorilor.
Printre companiile participante se numără Crowdstrike, Mandiant, Cyber Threat Alliance, Microsoft, Cybersecurity Coalition, Palo Alto, Flexxon, SAP, Institute for Security + Technology, Siemens, Internet 2.0, Tata - TCS și Telefonica, a precizat Casa Albă.
21 mai Maratonul Economia Sustenabilă 28 mai Maratonul Fondurilor Europene 4 iunie Eveniment Profit.ro - Piața imobiliară între șocuri și oportunități - Ediția a V-a