OMS avertizează în legătură cu sănătatea auditivă a utilizatorilor de smartphone și MP3

OMS avertizează în legătură cu sănătatea auditivă a utilizatorilor de smartphone și MP3
Profit.ro
Profit.ro
scris 13 feb 2019

Organizația Mondială a Sănătății (OMS), îngrijorată de sănătatea auditivă a utilizatorilor de telefoane inteligente și MP3 playere, a emis o reglementare fără caracter obligatoriu privind volumul sonor al acestor dispozitive, relatează AFP.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Circa 50% dintre tinerii cu vârste cuprinse între 12 și 35 de ani, adică 1,1 miliarde de persoane, sunt expuși riscului de pierdere a auzului din cauza "expunerii prelungite și excesive la sunete puternice", potrivit OMS.

EXCLUSIV Modificarea OUG 114 - Încălzirea centralizată a populației scapă de gazele rusești CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Modificarea OUG 114 - Încălzirea centralizată a populației scapă de gazele rusești

În prezent, 5% din populația lumii, adică 466 de milioane de persoane, dintre care 34 de milioane de copii, suferă de pierderi ale auzului. Cu toate acestea, OMS nu cunoaște în ce proporție acest lucru este legat de utilizarea incorectă a dispozitivelor audio, scrie Agerpres.

Noua reglementare, dezvoltată de OMS în parteneriat cu Uniunea Internațională a Telecomunicațiilor, o altă agenție ONU, recomandă producătorilor acestor dispozitive să includă în telefoanele inteligente și în MP3 playere sisteme pentru evaluarea riscurilor legate de volumul sonor.

viewscnt
Afla mai multe despre
mp3
smartphone
audio